Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: „În ultimii 30 de ani, România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine din cauza PSD. O spun direct”

Klaus Iohannis: „În ultimii 30 de ani, România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine din cauza PSD. O spun direct”

Klaus Iohannis: „În ultimii 30 de ani, România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine din cauza PSD. O spun direct”
de S.T.    |    04 Noi 2019   •   19:37

Premierul Ludovic Orban și miniștrii din Cabinetul său au depus jurământul, luni seara, în fața președintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Cotroceni, că le dorește un mandat de mare succes.

„Vă doresc un mandat de mare succes chiar dacă, din păcate, nu va fi un mandat întreg de patru ani, dar prin compensare va fi mai greu.

Domnule președinte al PNL, Ludovic Orban, vă felicit pe dumneavoastră și pe parlamentarii PNL și pe toți cei din partid care ați reușit un lucru incredibil: să convingeți partidele din opoziție ca împreună să constituiți o nouă majoritate în Parlament, înlocuind majoritatea toxică a PSD”, a spus Klaus Iohannis.

„Vreau să subliniez că ce s-a întâmplat azi e un exercițiu autentic democratic. Un guvern a fost înlăturat de majoritate, un alt guvern a fost învestit.

Vreau astăzi să felicit și pe ceilalți parlamentari: USR, PMP, UDMR, ALDE, minorități, chiar din Pro România, din PSD, neafiliați. Toți care ați votat pentru învestirea guvernului Orban ați făcut un lucru foarte înțelept. Ați dat României o șansă să meargă mai departe. Felicitări și aprecieri din partea mea.

Se termină astfel guvernarea PSD-istă care în diferite variante a durat aproape trei ani(...).

În ultimii 30 de ani, România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine din cauza PSD-ului. Nu este niciun secret și o spun direct și pe față”, a mai spus Iohannis.

Guvernul propus de premierul desemnat Ludovic Orban a fost învestit, luni, de plenul reunit al Parlamentului, fiind înregistrate 240 de voturi „pentru”, din 240 exprimate.

Pentru acordarea încrederii Guvernului erau necesare cel puţin 233 de voturi favorabile.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close