Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, la summitul PPE de la București: „Actuala guvernare e un eșec”

Klaus Iohannis, la summitul PPE de la București: „Actuala guvernare e un eșec”

Klaus Iohannis, la summitul PPE de la București: „Actuala guvernare e un eșec”
de S.T.    |    16 Mar 2019   •   12:43

Președintele Klaus Iohannis participă la summitul PPE de la București, eveniment în cadrul căruia se lansează candidații PNL la alegerile europarlamentare.

„Mă bucur nespus de mult și sunt emoționat să vă revăd în număr atât de mare”, a spus Iohannis în debutul discursului.

„Ne trebuie votul românilor şi îl vom avea”, a spus şeful statului, la Summitul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, care are loc la Bucureşti.

„Această întâlnire e una foarte specială, fiindcă ne pregătim de europarlamentare și în această ecuație recunosc că sunt foarte bucuros să-l avem alături de noi pe candidatul PPE pentru Comisia Europeană”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis: Europarlamentarele sunt mult mai importante decât în anii trecuți. Europa nu se poate întoarce în timp

„Observăm că unele partide politice de la noi, şi mă refer în primul rând la PSD, au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naţionalismului de faţadă şi, folosindu-se de o retorică antieuropeană, încearcă să câştige capital electoral inducând oamenilor teama şi lipsa de încredere în proiectele şi valorile Uniunii. Este modul PSD-ist cinic şi iresponsabil de a face politică.

Dovada maximei ipocrizii este să negi chiar principiile pe baza cărora a fost întemeiată Uniunea Europeană, să ataci instituţiile europene care îţi critică derapajele antidemocratice şi în acelaşi timp să ceri votul oamenilor pentru a trimite reprezentanţii partidului tău să facă parte tocmai din aceste instituţii.

A fi bun român şi patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxellesul, dimpotrivă. România este Europa şi Europa este România”, susține președintele Klaus Iohannis.

 „Actuala guvernare e un eșec”, a acuzat acesta.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close