Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: "Mi se pare că Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă"

Klaus Iohannis: "Mi se pare că Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă"

Klaus Iohannis: "Mi se pare că Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă"
Sursa foto: Foto: Klaus Iohannis/Facebook
02 Noi 2016   •   13:58

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri cu privire la legea referitoare la majorările salariale că este greu de spus că poate fi de acord cu astfel de prevederi votate de Parlament pe "ultimii doi metri" înainte de alegeri.

"Este greu de spus că poţi să fii de acord cu majorări votate aşa, nici pe ultima sută de metri, pe ultimii doi metri înainte de alegeri. Mie mi se pare că Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă unde nu ar trebui să ajungă. Pe de altă parte, pot să-i înţeleg foarte bine pe oameni că vor să fie băgaţi în seamă, vor să fie ascultaţi şi sindicatele vor să vină să ceară creşteri salariale. Aceste lucruri trebuie foarte bine cântărite. Nu putem pauşal să spunem că unii sau ceilalţi nu au dreptate, de aceea este nevoie ca astfel de lucruri să fie bine judecate, bine chibzuite şi de aceea am făcut recomandarea mai demult ca în aceste ultime zile ale Parlamentului să nu discute la viteză foarte mare chestiuni care este bine să se discute într-un mod aşezat', a spus şeful statului.

Întrebat ce şanse sunt să promulge această lege, el a răspuns că actele normative se analizează de la caz la caz.

"Nu am o abordare pauşală. O lege vine la promulgat, se analizează de la caz la caz. Dau un răspuns. De obicei promulg legile, câteodată le trimit înapoi şi câteodată la CCR", a arătat Iohannis.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close