Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis a revenit în Parlament după patru ani, alături de Maia Sandu și Nicolae Ciucă

Klaus Iohannis a revenit în Parlament după patru ani, alături de Maia Sandu și Nicolae Ciucă

Președintele României a mers astăzi în Parlament, după o absență de 4 ani.

Klaus Iohannis a revenit în Parlament după patru ani, alături de Maia Sandu și Nicolae Ciucă
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
de Laura Dinu    |    01 Noi 2022   •   12:33

Klaus Iohannis a deschis Conferința internațională "Femeile parlamentar din România și promovarea egalității de gen ca angajament național." Asta în condițiile în care țara noastră are două femei membru în Guvern.  

La eveniment ia parte și Președintele republicii Moldova, care ajunge în tara noastră la o zi după ce o racheta ruseasca a căzut în țara pe care o conduce. 

Maia Sandu se află într-o vizită oficială la noi în țară.  

De asemenea, prezent la eveniment este și premierul Nicolae Ciucă.  

Președintele republicii Moldova a declarat că țara sa se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din istorie.

Consiliul Suprem de Securitate a analizat situația creată în sectorul energetic al Republicii Moldova, în condițiile în care din 24 octombrie se înregistrează un deficit de energie electrică, după sistarea vânzării de curent electric de către Ucraina, în urma distrugerilor semnificative ale sistemului electroenergetic al acestei țări de către Rusia.

Gazprom ar putea opri definitiv exporturile de gaze

România poate să dea gaz Moldovei, dar nu cat ar avea nevoie.  "Dacă acum când discutăm, dacă acum li se va opri furnizarea de gaz de către de către Gazprom, au într-adevăr o problemă, iar noi putem să asigurăm către Republica Moldova acea cantitate pe conducta Ungheni - Ungheni şi acoperă, dar nu necesarul de care are nevoie, 5 milioane de metri cubi putem să dăm pe zi, dar nu mai mult", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

În același timp, una din rachetele lansate de ruși luni dimineață a căzut pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit autorităților de la Chișinău nu sunt victime, însă mai multe case din localitatea Naslavcea, raionul Ocnița, au fost avariate. 

 

×
Subiecte în articol: Maia Sandu Klaus Iohannis
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close