Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu președintele BERD. Ce au discutat cei doi

Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu președintele BERD. Ce au discutat cei doi

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut luni o întrevedere cu președintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Odile Renaud-Basso.

Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu președintele BERD. Ce au discutat cei doi
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2023   •   21:39

"Președintele României, Klaus Iohannis, a avut luni o întrevedere cu președintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Odile Renaud-Basso, în marja participării la ediția inaugurală a Forumului Grupului Băncii Europene de Investiții. Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat aprecierea pentru activitatea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în țara noastră, salutând îndeosebi sprijinul oferit sectorului privat, printr-o gamă vastă de instrumente de finanțare și asistență tehnică.

De asemenea, președintele României a punctat rolul esențial al BERD în finanțarea investițiilor și la nivel administrativ local, inclusiv pentru stimularea absorbției fondurilor europene, apreciind suportul oferit de BERD în dezvoltarea pieței de capital din România.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a apreciat disponibilitatea BERD de a sprijini implementarea mai multor reforme structurale în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, salutând inițiativa unei implicări complementare a Băncii şi a altor instituții financiare internaționale în ceea ce priveşte implementarea programului InvestEU", a informat Administrația Prezidențială.

Citiţi şi: Klaus Iohannis, după primul an de război în Ucraina: "Acum exact un an, am văzut cum prezentul și viitorul nostru se pot schimba într-o clipă"

Președintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare "a evidențiat importanța interconectării energetice și de transport în plan regional, apreciind potențialul deosebit pe care România îl are din perspectiva diversificării și securității energetice".

"Cu referire la subiectul securității energetice în regiune, președintele României a reiterat importanța consolidării acesteia, precizând că țara noastră sprijină identificarea de alternative la importurile rusești de combustibili fosili, prin dezvoltarea infrastructurii și a producției interne de energie și prin valorificarea potențialului intern al gazelor naturale.

În contextul tranziției climatice, România susține ferm menținerea rolului gazelor naturale și al energiei nucleare, inclusiv din perspectiva consolidării competitivității economice a Uniunii în plan global", se menționează în finalul comunicatului.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close