x close

Klaus Iohannis, primul mesaj după ședința de Guvern: „Niciun regim care își umilește și disprețuiește propriii cetățeni nu poate rezista”

21 Dec 2018   •   11:33
Klaus Iohannis, primul mesaj după ședința de Guvern: „Niciun regim care își umilește și disprețuiește propriii cetățeni nu poate rezista” Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a depus, vineri dimineață, o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției, iar apoi a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care a vorbit despre evenimentele din Decembrie 1989, dar a făcut referire și la actuala guvernare. 

„În Decembrie 1989, sătui de abuzuri și neajunsuri, românii au ales să lupte în stradă pentru idealurile lor. Semenii noștri și-au dat viața pentru ca noi să trăim astăzi în libertate și democrație. Voi milita, în continuare, pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise atunci.

Istoria ne arată că niciun regim care își umilește și disprețuiește propriii cetățeni nu poate rezista. Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție, incompetență și pe disprețul profund față de cetățean. Onorăm memoria victimelor Revoluției doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiției și a instituțiilor democratice”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Citește și: Klaus Iohannis a plecat de la ședința de Guvern. Dialog tensionat cu premierul Dăncilă 

 Președintele Klaus Iohannis a venit, joi, la ședința de Guvern, așa cum anunțase zilele trecute că va face. Şeful statului a mers în biroul premierului Viorica Dăncilă, adică cea care îi transmisese lui Iohannis că îl va invita la ședință dacă crede ea că este necesar. Iohannis a declarat că participarea sa la şedinţa de Guvern are loc în virtutea atribuţiilor conferite de Constituţia României.

 

Citeşte mai multe despre:

iohannis guvern
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati