Antena 3 Politică Klaus Iohannis a refuzat să promulge legea "Ziua Tratatului de la Trianon"

Klaus Iohannis a refuzat să promulge legea "Ziua Tratatului de la Trianon"

05 Iun 2020   •   16:26
Klaus Iohannis a refuzat să promulge legea "Ziua Tratatului de la Trianon"
Sursa foto: Presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge legea care prevede declararea zilei de 4 iunie drept "Ziua Tratatului de la Trianon". 

Mai mult, şeful statului a cerut azi Curţii Constituţionale să se pronunţe dacă legea este constituţională. Unul dintre argumentele invocate de preşedintele Iohannis este acela că aniversarea Tratatului de la Trianon nu trebuie impusă neapărat printr-o lege, ci poate fi realizată prin acte adminsitrative sau declaraţii politice. 

În plus, mai susţine şeful statului în sesizarea trimisă Curţii, legea privind declararea zile de 4 iunie drept "Ziua Tratatului de la Trianon" are un caracter pur declarativ dar fără ca obiectul său nu este determinat în mod clar şi este lipsit de efecte juridice.

PSD a criticat dur faptul că şefului statului a refuzat să promulge legea înainte de 4 iunie, ca România să poate celebra oficial ziua Tratatului de la Trianon.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close