Antena 3 CNN Politică Iohannis: PSD s-a supărat foarte tare că aseară am fost foarte franc și am spus lucrurilor pe nume

Iohannis: PSD s-a supărat foarte tare că aseară am fost foarte franc și am spus lucrurilor pe nume

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că cererea PSD adresată CNA, ca intervențiile sale să fie calculate corespunzător în cadrul timpului de emisie acordat PNL, este urmare a faptului că a fost „franc”.

Iohannis: PSD s-a supărat foarte tare că aseară am fost foarte franc și am spus lucrurilor pe nume
Sursa foto: Presidency
de Silvia Țigănilă    |    25 Noi 2020   •   18:33

”Ca și președinte al României mă simt chemat să am opinii, să emit opinii în toate chestiunile care privesc România sau viața românilor sau felul în care funcționează instituțiile publice. Președintele României nu poate fi cenzurat politic și indiferent că le place pesediștilor sau nu, și cred că nu, voi face în continuare evaluări și referiri care au o relevanță pentru români.

Sunt convins că PSD s-a supărat foarte tare că aseară am fost foarte franc și am spus lucrurilor pe nume - PSD a guvernat foarte prost”, spune Klaus Iohannis.

PSD a depus plângere la CNA împotriva lui Iohannis

Reacția șefului statului vine ca urmarea faptului că PSD a cerut CNA să emită o decizie de îndrumare către radiodifuzori prin care intervențiile președintelui Iohannis la organismele de radiodifuziune din timpul campaniei electorale să fie calculate corespunzător în cadrul timpului de emisie acordat Partidului Național Liberal.

Președintele a venit în conferință de presă și a prezentat mai multe grafice în care se vede evoluția pandemiei în orașele din județele Cluj, Sălaj, Sibiu și Mureș.

”Acest lucru se reflectă atât în numărul de cazuri săptămânale, cât și în media zilnică a numărului de cazuri și a ratei de pozitivare a probelor. Acest grafic (...) arată evoluția de la începutul pandemiei și se vede foarte clar cum de câteva zile bune încoace cu aceea am ajuns pe un palier și tendința este de scădere. Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorități au fost corecte și că populația a respectat aceste măsuri. Sigur ne oferă motive de optimism”, a spus Klaus Iohannis.

”Măsurile rămân în vigoare. Sănătatea românilor este pe primul loc și orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citiți și: Managerul spitalului Victor Babeș: După 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări

×
Subiecte în articol: carantină PSD Klaus Iohannis
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close