Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: „PSD a primit o sancţiune drastică la alegeri”

Klaus Iohannis: „PSD a primit o sancţiune drastică la alegeri”

Klaus Iohannis: „PSD a primit o sancţiune drastică la alegeri”
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    29 Mai 2019   •   19:36

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că PSD a primit o sancţiune drastică din partea românilor prin faptul că a pierdut alegerile şi a subliniat că votul de la referendum şi europarlamentare a „readus România în normalitate, în matca europeană”.

„Acest vot a făcut ceva senzaţional, ceva ce nu au crezut mulţi că se poate realiza - a readus România în normalitate, în matca europeană, a repus România pe o cale normală, democratică, europeană şi este un rezultat senzaţional. (...) Sunt foarte bucuros şi impresionat de modul în care au votat (n.r. - românii) şi faptul că am avut la europarlamentare o prezenţă de 49 şi ceva la sută este o creştere de 50% faţă de alegerile din 2014 la europarlamentare şi prezenţa la referendum de peste 40% efectiv a dus în derizoriu pe toţi cei care s-au îndoit, unii chiar au boicotat, unii chiar deschis, atitudine prostească, aş spune, de-a dreptul.

Nu ştiu de ce au făcut-o, nu ştiu ce şi-au imaginat, dar românii şi-au imaginat ce am crezut şi ce am sperat să se întâmple, au votat un răspuns pentru această guvernare incapabilă pesedistă şi bine au făcut. (...) Discursul eurosceptic a primit cel mai dur vot de blam posibil într-o democraţie, partidul care a promovat acest discurs mai degrabă eurocritic sau eurofob decât eurosceptic PSD a primit un răspuns clar din partea românilor care au spus: 'aşa nu'. PSD a pierdut alegerile.

Este o sancţiune drastică din partea electoratului, dar această sancţiune a permis reaşezarea României în matcă", a spus şeful statului, la lansarea cărţii sale "EU.RO. Un dialog deschis pentru Europa”, care a avut loc la Bookfest.

Citiți și:

Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Iohannis propunerile de numire a noilor membri ai Guvernului

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close