x close

Klaus Iohannis respinge propunerea lui Ponta pentru Transporturi: Fifor nu are experienţă. Ponta: Mâine facem o nouă nominalizare

de M.Z.    |    15 Iul 2015   •   14:06
Klaus Iohannis respinge propunerea lui Ponta pentru Transporturi: Fifor nu are experienţă. Ponta: Mâine facem o nouă nominalizare 418 Foto: Agerpres

UPDATE 14.21 - Premierul Victor Ponta a declarat că PSD va face mâine o nouă nominalizare pentru şefia de la Ministerul Transporturilor, după ce preşedintele Iohannis a respins astăzi propunerea care-l viza pe Mihai Fifor.
 
"M-am obişnuit cu chestia asta de la Traian Băsescu, că aşa făcea şi el", a spus premierul.
 
Cât despre faptul că Fifor nu ar avea experienţa şi expertiza necesară să conducă Ministerul Transporturilor, aşa cum a motivat preşedintele Iohannis, Ponta a replicat:
 
"Domnul Iohannis e profesor de istorie, dânsul e mai competent sau ce? Ca să poţi să apreciezi pe cineva trebuie să fii tu un specialist", a spus Ponta.

 
UPDATE 14.18 - Preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea premierului Victor Ponta ca Mihai Fifor să fie ministrul Transporturilor, motivând că nu are expertiza şi experinţa necesare.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri (...) Decretul prin care se ia act de demisia domnului Ioan Rus, ministru al Transporturilor, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.
 
De asemenea, Preşedintele României a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului complex al Transporturilor. Preşedintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condiţiile necesare pentru a fi numită în funcţia de membru al Guvernului", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
___________________________

Ştirea iniţială 14.06

Preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea premierului Victor Ponta de a-l numi pe Mihai Fifor la conducerea Ministerului Transporturilor.

Informaţia a fost confirmată pentru Antena 3 de şeful Guvernului.

Potrivit acestuia, şeful statului nu a dat explicaţii pentru refuzul său.

În activitatea politică, Fifor a fost Secretar de Stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor în 2012, conduce PSD Craiova din 2010 şi în prezent este preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi Energie din Senat.

Mihai Fifor s-a remarcat până acum ca şef al celebrei Comisii parlamentare "Nana", care cerceta corectitudinea tranzacţiilor imobiliare ale preşedintelui Traian Băsescu.
 
Niciunul dintre cei cinci miniştri nu a rezistat mai mult de un an de zile: de la recordul negativ al lui Dan Şova de nici trei luni, la "performanţa" lui Ioan Rus de 11 luni, au mai fost: Ovidiu Silaghi (7 luni), Relu Fenechiu (8 luni) şi Ramona Mănescu (7 luni).

Ioan Rus a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor după ce, la o emisiune televizată, a făcut afirmaţii revoltătoare cu privire la familiile românilor plecaţi în străinătate să muncească. 
 
Radu Tudor: Iohannis începe să semene cu Băsescu

Analistul politic Radu Tudor spune că preşedintele Klaus Iohannis începe să semene prea mult cu fostul şef de stat Traian Băsescu, cel care a respins şi el multe propuneri de miniştri.
 
Dar, "este mult mai civilizat preşedintele Klaus Iohannis", a adăugat jurnalistul Antena 3, Radu Tudor.


Cu câteva ore înainte, Victor Ponta spunea că este îngrijorat pentru situaţia de la ROMATSA. Premierul spunea că problema ar fi rezolvată dacă preşedintele ar semna repede numirea unui nou ministru al Transporturilor.

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati