Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: România e alături de Franța în gestionarea unor provocări complexe

Klaus Iohannis: România e alături de Franța în gestionarea unor provocări complexe

Klaus Iohannis: România e alături de Franța în gestionarea unor provocări complexe
Sursa foto: Foto: www.presidency.ro
de S.T.    |    14 Iul 2016   •   18:27

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi la recepția organizată de Ambasada Franței cu ocazia Zilei Naționale a acestei țări că România este alături de Franța în gestionarea unor provocări complexe ca fenomenul terorist sau schimbările climatice.

„Dorim să depășim împreună provocările actuale și să reconstruim un proiect european adaptat la complexitatea prezentului, dar care să valorifice oportunitățile viitorului. Determinarea României în acest sens și atașamentul nostru față de ceea ce înseamnă proiectul european sunt cât se poate de ferme. Acest proiect trebuie să aibă în centrul său principiile solidarității și unității, să răspundă concret așteptărilor cetățenilor europeni, pe baza respectului pentru principiile și libertățile fundamentale europene. România este gata să lucreze substanțial, împreună cu Franța și cu toți ceilalți parteneri europeni, pentru reușita acestui proiect”, a spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că însemnătatea datei de 14 iulie nu reprezintă doar Ziua Națională a Franței, ci și „una dintre marile date emblematice ale istoriei, un simbol puternic al luptei pentru libertate, pentru apărarea valorilor și principiilor fundamentale ale democrației și ale drepturilor omului”.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close