Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, vizită oficială în Republica Moldova şi întâlnire cu Maia Sandu în contextul războiului din Ucraina

Klaus Iohannis, vizită oficială în Republica Moldova şi întâlnire cu Maia Sandu în contextul războiului din Ucraina

Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială în Republica Moldova, acolo unde va avea o întâlnire cu preşedintele Maia Sandu, în contextul războiului din Ucraina.

Klaus Iohannis, vizită oficială în Republica Moldova şi întâlnire cu Maia Sandu în contextul războiului din Ucraina
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Alin Tarnovschi    |    15 Mar 2022   •   14:30

Klaus Iohannis va efectua, mâine, 16 martie 2022, o vizită oficială în Republica Moldova. Cel mai probabil, motivul vizitei se referă la preluarea unor refugiaţi ucraineni aflaţi în Moldova.

De asemenea, preşedintele Iohannis se întâlneşte astăzi cu preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, pentru a discuta preluarea unor refugiaţi ucraineni din Republica Moldova în Bulgaria.

Totul după ce autorităţile de la Chişinău au anunţat că au ajuns la capacitatea maximă în ceea ce priveşte numărul refugiaţilor şi nu mai pot primi şi ajuta mai mulţi cetăţeni ucraineni.

Totodată, Klaus Iohannis şi Maia Sandu vor discuta şi despre creearea unor culoare verzi în Republica Moldova pentru ca ucrainenii să poată traversa rapid şi să ajungă în România.

Este posibil şi ca preşedintele Iohnnis să anunţe şi un nou set de măsuri de ajutor pentru Republica Moldova în cadrul vizitei-fulger de la Chişinău.

×
Subiecte în articol: Maia Sandu Chisinau Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close