Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis vrea alegeri anticipate. Marcel Ciolacu: Îi înțeleg trăirile. Este normal să își dorească să schimbe acest Guvern dezastruos

Klaus Iohannis vrea alegeri anticipate. Marcel Ciolacu: Îi înțeleg trăirile. Este normal să își dorească să schimbe acest Guvern dezastruos

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Buzău, că a urmărit declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis privind faptul că îşi doreşte alegeri anticipate şi a adăugat că înţelege dorinţa acestuia "ca să poată să schimbe acest guvern dezastruos".

Klaus Iohannis vrea alegeri anticipate. Marcel Ciolacu: Îi înțeleg trăirile. Este normal să își dorească să schimbe acest Guvern dezastruos
Sursa foto: sursă foto: Agerpres.ro
09 Ian 2020   •   20:20

"M-am uitat şi eu la preşedintele României, îi înţeleg trăirile, înţeleg că preşedintele observă şi dânsul că România nu merge în direcţia bună şi consider că este normal să îşi dorească alegeri anticipate ca să poată să schimbe acest guvern dezastruos (...) Dacă printr-o demisie a actualului prim-ministru fără nici un motiv doreşte să creeze o criză politică în România într-un moment dificil, într-un context mondial complicat în acest moment, să-şi asume toţi cei care iau această decizie", a spus Ciolacu.

Totodată, el a subliniat că în cazul în care un guvern este demis paşii constituţionali prevăd crearea unei alte majorităţi, el adăugând că legile şi prevederile Constituţiei sunt aceleaşi pentru toată lumea şi nu sunt facultative pentru PNL.

De asemenea, Ciolacu a reiterat în conferinţa de presă că Partidului Social Democrat "nu îi este frică de alegeri anticipate, nu îi este frică de votul românilor, ca de altfel de nici un fel de alegeri, fie ele anticipate sau la termen", dar şi că în următoarea sesiune a Legislativului PSD va depune o moţiune de cenzură pentru a încerca să stopeze "declinul economic şi vria în care a fost aruncată România după numai două luni de guvernare".

Citește Și Iohannis: Îmi doresc alegeri anticipate. Demisia Guvernului este o variantă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că alegerile anticipate sunt posibile şi că va avea o discuţie pe acest subiect, vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban.

"Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni, arătând că întâlnirea cu premierul va avea loc "înainte de masă".

El a fost întrebat dacă în situaţia în care PSD nu va depune moţiune de cenzură îi va sugera premierului Ludovic Orban să demisioneze.

"Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate, cunoaştem prevederea constituţională, este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea este nevoie de două încercări nereuşite de formare a unui nou guvern. Este evident moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni", a răspuns Iohannis.

Şeful statului a susţinut că premierul Ludovic Orban îşi doreşte alegeri anticipate.

Preşedintele Iohannis s-a declarat mulţumit de activitatea Guvernului.

"Eu sunt foarte mulţumit de Guvernul PNL şi recomand să rămână în funcţie un guvern PNL mult şi bine. (...) Pot să vă spun că sunt foarte mulţumit de felul în care Ludovic Orban îşi face treaba ca premier. În continuare (...), eu cred că Ludovic Orban este în acest moment cea mai bună soluţie de premier, fie premier plin, fie premier interimar", a mai spus el.

Şeful statului a arătat că nu ştie să existe o discuţie în PNL referitoare la o posibilă ezitare a lui Ludovic Orban de a demisiona din funcţia de premier, deoarece s-ar teme că nu ar mai fi desemnat prim-ministru.

"Nu cunosc că ar exista o astfel de discuţie şi nu cred că ar avea sens o astfel de preocupare. V-am spus, sunt foarte mulţumit şi îmi doresc să continue Ludovic Orban", a declarat Iohannis.  

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close