Antena 3 CNN Politică Klaus Johannis - un primar de Capitală Europeană, reales cu peste 80% din voturi

Klaus Johannis - un primar de Capitală Europeană, reales cu peste 80% din voturi

Klaus Johannis - un primar de Capitală Europeană, reales cu peste 80% din voturi
Sursa foto: Klaus Johannis
14 Oct 2009   •   08:47

A fost lăudat de o ţară întreagă pentru felul în care a gestionat proiectul Sibiu, Capitală Culturală Europeană. Klaus Johannis a fost reales cu o majoritate zdrobitoare la alegerile locale şi se bucură de o reputaţie excelentă în restul ţării. Acum este foarte aproape de fotoliul de la Palatul Victoria.

Klaus Johannis este primarul Sibiului de 9 ani şi se bucură de o susţinere masivă din partea locuitorilor. În timpul primului mandat a lucrat în consiliu cu o majoritate constituită de PSD. În anul 2004 a fost reales ca primar cu 88,7% din voturi. La alegerile locale din 2008 a obţinut un nou mandat de primar, întrunind 83,2% din opţiuni.

În cei 9 ani de administraţie locală, Johannis a reuşit să ducă numele Sibiului în Europa. În 2007, oraşul a devenit Capitală Europeană Culturală, lucru care a atras peste un milion de turişti. Întrebat de reţeta succesului, primarul a declarat de fiecare dată că totul se face cu muncă.

Vezi CV-ul lui Klaus Johannis (pdf)

După terminarea facultăţii, Klaus Johannis a fost mai întâi profesor de fizică la Liceul Samuel von Brukenthal din Sibiu. După 1989 a devenit inspector şcolar general adjunct iar apoi inspector şcolar general al judeţului Sibiu.

Johannis este preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România şi senator de onoare al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. La data de 28 decembrie 2007 i-a fost conferit Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

Conform declaraţiei de avere, Johannis deţine, împreună cu soţia sa, trei case şi trei apartamente în Sibiu şi are trei conturi bancare, din care cel mai mare este în valoare de 19 mii de euro.

Vezi declaraţia de avere a lui Klaus Johannis (pdf)

Vezi declaraţia de interese a lui Klaus Johannis (pdf)

Klaus Johannis are 50 de ani, este căsătorit şi nu are copii.

Antena 3



×
Subiecte în articol: primar Sibiu premier
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close