Antena 3 CNN Politică Korodi Attila, propunerea UDMR la conducerea Ministerului Mediului

Korodi Attila, propunerea UDMR la conducerea Ministerului Mediului

Korodi Attila, propunerea UDMR la conducerea Ministerului Mediului
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Apr 2012   •   14:57

Deputatul Attila Korodi este propunerea conducerii UDMR pentru preluarea funcţiei de ministru al Mediului şi Pădurilor, a anunţat, marţi, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor. Korodi a fost votat în unanimitate de membrii Uniunii pentru funcţia de ministru, în locul lui Laszlo Borbely.

Kelemen a precizat că în maximum o jumătate de oră va înainta propunerea premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi că speră ca în această seară, cel târziu miercuri, Attila Korodi să fie instalat în funcţie.



Korodi Attila are 35 de ani. După alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de către UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, ocupându-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeană. În Laszlo Borbely a demisionat în 5 aprilie din funcţie. În acest timp, interimatul este asigurat de premierul Mihai-Răzvan Ungureanu.

Demisia ministrului vine în contextul în care, miercuri, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, i-a solicitat ministrului Justiţiei, la cererea procurorilor anticorupţie, declanşarea procedurilor pentru obţinerea avizului din partea Camerei Deputaţilor, necesar declanşării urmăririi penale faţă de Laszlo Borbely, deputat UDMR, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul prin care ia act de demisia ministrului Mediului, Laszlo Borbely şi pe cel pentru desemnarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu, prim-ministrul Guvernului României, ca ministru interimar al Mediului şi Pădurilor.





×
Subiecte în articol: Ministerul Mediului Laszlo Borbely
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close