Antena 3 CNN Politică La mâna Parlamentului. Vezi propunerile lui Ioan Ghişe pentru a bloca revenirea lui Băsescu la Cotroceni

La mâna Parlamentului. Vezi propunerile lui Ioan Ghişe pentru a bloca revenirea lui Băsescu la Cotroceni

La mâna Parlamentului. Vezi propunerile lui Ioan Ghişe pentru a bloca revenirea lui Băsescu la Cotroceni
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Aug 2012   •   08:42

Senatorul liberal Ioan Ghişe a declarat că "PNL va susţine" propunerile sale privind hotărâri ale Parlamentului legate de referendumul pentru demiterea preşedintelui, scrie gandul.info, citat de Mediafax.

Potrivit jurnaliştilor gandul.info, liberalii ar urma să încerce, în Parlament, o ultimă cale de atac pentru a bloca reîntoarcerea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni.

Senatorul PNL Ioan Ghişe a propus două variante de atac: fie ca Parlamentul să retrimită Curţii Constituţionale hotărârea prin care referendumul este considerat invalid, fie ca Parlamentul să constate că preşedintele suspendat Traian Băsescu este demis. Potrivit acestuia, iniţiativele sale sunt susţinute de conducerea PNL şi speră ca social-democraţii să sprijine demersul.

"PNL va susţine propunerile mele şi asta se va definitiva ca decizie mâine dimineaţă într-o şedinţă a conducerii partidului. Sper ca şi colegii de la PSD să conştientizeze că trebuie susţinute aceste propuneri. Nu vă pot spune cu cine am vorbit din conducere, dar vă spun că PNL va susţine iniţativele mele. Eu am depus sâmbătă la conducerea partidului un proiect de hotărâre, duminică am depus cel de-al doilea proiect. BPC al PNL se va întruni luni dimineaţă, el este competent să spună dacă mă susţine şi eu v-am spus că ştiu de la oamenii din conducerea partidului că PNL va susţine propunerile mele. Sper ca până mâine după-amiază acelaşi lucru să îl facă şi PSD. Dacă îl face bine, dacă nu iarăşi bine", a declarat senatorul Ioan Ghişe.

Liderul grupului PNL din Senat, Mario Oprea, a precizat pentru "Gândul" că nu s-a luat o decizie şi că senatorul Ghişe îşi va prezenta iniţiativele în cadrul grupurilor parlamentare ale PNL şi apoi ale USL pentru a se lua o decizie finală.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), a spus pentru "Gândul" că iniţiativele lui Ghişe "nu vor avea sorţi de izbândă". De altfel, social-democraţii sunt reticienţi în a da un vot în Parlament care să intre în contradicţie cu decizia judecătorilor CCR, notează gandul.info.

Ioan Ghişe a mai spus că va depune luni şase plângeri penale împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale care au votat pentru validarea referendumului cu următoarele capete de acuzare: uzurpare de calităţi oficiale, subminarea suveranităţii poporului, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu.

Senatorul PNL susţine că Curtea Constituţională trebuia să ia act de rezultatele referendumului prezentate de Biroul Electoral Central şi să valideze referendumul.

×
Subiecte în articol: senator PNL Ioan Ghise PNL PSD

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close