Antena 3 CNN Politică La mare sau la munte, turiştii au la dispoziţie secţii de votare speciale. În Capitală sunt 1.235 de secţii

La mare sau la munte, turiştii au la dispoziţie secţii de votare speciale. În Capitală sunt 1.235 de secţii

La mare sau la munte, turiştii au la dispoziţie secţii de votare speciale. În Capitală sunt 1.235 de secţii
de O.P.    |    29 Iul 2012   •   06:39

Şi turiştii vor putea vota. Ei vor avea la dispoziţie secţii special amenajate, astfel încât să ajungă la urne, chiar dacă nu se află în localitatea de reşedinţă.

Pe litoral, cei care au ales să îşi petreacă sfârşitul de săptămână la plajă, vor avea nenumărate posibilităţi de a merge la vot.

Pentru Capitală s-au amenajat 1.235 de secţii de votare. Cele mai multe, 274 la număr, sunt amplasate în Sectorul 3. În sectorul 1 au fost organizate 161 de secţii, în sectorul 2 - 200, în sectorul 4  - 175, în sectorul 5 - 196, iar în sectorul 6 - 229 secţii de votare.

Românii aflaţi în concediu la mare pot să voteze în unele restaurante, hoteluri sau la Aqua Magic.

Ministrul de Interne, Ioan Rus a inspectat secţiile speciale de pe litoral.

Buletinele de vot dar şi materialele necesare referendumului au fost distribuite de prefecturile din ţara sub supravegherea Jandarmeriei.

Turiştii aflaţi în judeţul Alba vor putea să voteze şi la secţiile din staţiunea montană Arieşeni. Persoanele care vizitează mănăstirea Rîmeţ sau Cheile Rîmeţului pot vota la secţia din satul Valea Mănăstirii.

Două noi secţii de votare au fost înfiinţate şi în comuna Sânmartin, judeţul Bihor, pentru cei peste 5.000 de turişti din staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai.

Secţia de vot cea mai apropiată de staţiunea montană Stâna de Vale se află în comuna Budureasa.

În Cluj s-au fost amenajat patru secţii destinate în special turiştilor. Acesta sunt deschise la Băile Cojocna, Băile Turda, Muntele Băişorii şi în zona Beliş-Fântânele.

Numărul mare de turişti aflaţi în staţiunea balneoclimaterică Geoagiu Băi, în Hunedoara, a condus la deschiderea unei secţii de vot, special pentru aceştia.

Şi în Sovata, din judeţul Mureş, turiştii vor putea vota chiar în staţiune.

La referendum nu vor exista secţii speciale de vot, în gări sau aeroporturi.



×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close