Antena 3 CNN Politică La ordinea zilei: Lider PSD, despre o eventuală demitere a ministrului Justiției. „Eu m-am simțit lezat. Opinia mea contează!”

La ordinea zilei: Lider PSD, despre o eventuală demitere a ministrului Justiției. „Eu m-am simțit lezat. Opinia mea contează!”

La ordinea zilei: Lider PSD, despre o eventuală demitere a ministrului Justiției. „Eu m-am simțit lezat. Opinia mea contează!”
Sursa foto: Foto: gov.ro
30 Mar 2017   •   19:48

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a sugerat, la emisiunea ”La ordinea zilei”, de la Antena 3, că ar cere demiterea ministrului Justiției Tudorel Toader, după raportul de evaluare cu privire la activitatea șefilor de parchete, Augustin Lazăr, respectiv Laura Codruța Kovesi.

Întrebat de Dana Grecu dacă PSD îl schimbă pe Tudorel Toader, Codrin Ștefănescu a răspuns: „Nu știu, o să vedem, sunt opinii și opinii. De exemplu, opinia mea. Opinia mea contează. Eu m-am simțit lezat”, a spus liderul PSD, la Antena 3.

Preşedintele, PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că "nu îşi asumă" raportul prezentat public de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea Ministerului Public şi a DNA, arătând că ”are o oarecare dezamăgire” în legătură cu această decizie.

”Din păcate, nu am ce să susţin, pentru că ori mă aşteptam la o argumentaţie în care să ne spună tuturor de ce trebuie să fie menţinuţi în funcţie şefii Parchetelor, ceea ce era o opţiune şi un rezultat al evaluării, ori argumentaţie pentru a cere revocarea lor. În schimb, am văzut o argumentaţie pentru a fi revocaţi cu o concluzie pentru a fi menţinuţi. Din păcate, nu am ce să susţin şi trebuie să recunosc că am o oarecare dezamăgire", a spus Dragnea.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că nu este oportună, în acest moment, declanşarea procedurii de revocare a procurorului general şi a procurorului şef al DNA. Toader a menţionat că este necesară instituirea unei obligaţii de raportare a activităţii desfăşurate de procurorii DNA, DIICOT şi ai Parchetului Înalte Curţi, monitorizare pe care o va face personal.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close