Antena 3 CNN Politică La ordinea zilei. Mircea Geoană, despre alegerile din 2009: „S-a dorit perpetuarea unui sistem de forță”

La ordinea zilei. Mircea Geoană, despre alegerile din 2009: „S-a dorit perpetuarea unui sistem de forță”

La ordinea zilei. Mircea Geoană, despre alegerile din 2009: „S-a dorit perpetuarea unui sistem de forță”
23 Mai 2017   •   18:28

Dana Grecu a vorbit, la emisiunea „La ordinea zilei”, de la Antena 3, despre audierile, de la Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. 

În faţa membrilor comisiei au fost Mircea Geoană - fostul candidat la alegerile prezidențiale de la acea vreme, Viorel Hrebenciuc - vicepreședintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleț și Octavian Opriș, președintele AEP la acea dată. 

„Este regretabil că a trebuit să treacă atât de mulți ani până când un astfel de demers să fie făcut, multe lucruri erau cunoscute, erau vorbite. De asemenea, consider că aceasă Comisie pe care o constituiți în mod echilibrat reprezintă mai mult decât un simplu gest politic de reparative istorică. Dincolo de persoane sau de politică, cred că este un act de igienă democratică și o investiție pentru un viitor mai bun pentru România și pentru români”, a spus Geoană.

Potrivit acestuia, "este evident că unul din virușii mai vechi" ai societății românești reconfirmă "dictonul mai vechi" — că puterea absolută corupe absolut — s-a aplicat din păcate și în 2009, acesta fiind un risc și pentru viitor.

„Este evident că unul dintre virușii mai vechi ai societății românești care reconfirm dictonul mai vechi că „puterea absolută corupe absolut” s-a aplicat, din păcate și atunci și există un risc să se întâmple și în viitor. Evident că acest risc, în opinia mea, există elemente constitutive că există suspiciuni rezonabile despre existent unor elemente constitutive ale unui efort deliberat și conjugat de la cel mai înalt nivel al statului român de influențare ale alegerilor din 2009. Este vorba despre o încercare, în opinia mea, de perpetuare a unui sistem de forță, de putere, de șantaj și corupție politică și economică”, a declarat Mircea Geoană.

Geoană, dezvăluiri halucinante la Comisie: „S-a dorit perpetuarea unui sistem de forță”

Pe de altă parte, profesorul Vlad Nistor spune că Mircea Geoană nu a comunicat de fapt nimic în cadrul Comisiei.

„Această Comisie trebuie să ne ajute pe noi, ceilalți, care trăim în țara asta, ce s-a întâmplat n 2009, tocmai pentru a evita repetarea unei astfel de situații. Membrii Comisiei cred că au o responsabilitate enormă, indifferent de ce parte a politicii sunt. Aici e vorba pur și simplu de clarificarea unei situații întâmplată în urmă cu 8 ani. Domnul Geoană nu a spus nimic, pentru că, eu cred, nu voia să spună”, a spus profesorul Vlad Nistor.

Profesorul Vlad Nistor spune că Mircea Geoană nu a comunicat de fapt nimic în cadrul Comisiei.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close