Antena 3 CNN Politică La ordinea zilei. Pieleanu: Guvernul trebuie să se ocupe de câteva subiecte importante

La ordinea zilei. Pieleanu: Guvernul trebuie să se ocupe de câteva subiecte importante

La ordinea zilei. Pieleanu: Guvernul trebuie să se ocupe de câteva subiecte importante
Sursa foto: Foto: VideoNews
12 Iun 2015   •   20:01
Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă de Parlament, cu 194 voturi "pentru",  13 "împotrivă" şi 7 anulate. 
 
Pentru a fi adoptată, moţiunea ar fi trebuit să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de vineri a emisiunii "La Ordinea Zilei", realizată de Dana Grecu, la Antena 3. 
 
Sociologul Marius Pieleanu a explicat că Guvernul poate să rămână în funcţie chiar până la finalul mandatului, dacă nu ignoră câteva semnale importante.
 
"Poate să stea până în toamna anului viitor, dacă face câteva lucruri. Opinia publică cere, presa cere. Nu poţi să stai cu capul în nisip, făcându-te că nu vezi nimic. Trebuie să vadă frica ce a revenit în sânul oamenilor obişnuiţi. Eu am văzut în sondaje, am avut o rată de 60% de refuz. Mai corect echilibu în ţara asta, între puteri şi instituţiile puterilor ar putea fi făcut cu ajutorul Parlamentului. Mă tem că Parlamentul şi-a pierdut din atribuţiile fundamentale. Nu se poate ca o lege atât de importantă cum este cea a răspunderii magistraţilor să nu treacă şi doar noi să vorbim despre asta."
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close