Antena 3 CNN Politică La ordinea zilei. Salariile nu mai cresc de la 1 iunie. Elena Cristian: „Guvernul se împrumută cu 8 milioane de lei pe oră”

La ordinea zilei. Salariile nu mai cresc de la 1 iunie. Elena Cristian: „Guvernul se împrumută cu 8 milioane de lei pe oră”

La ordinea zilei. Salariile nu mai cresc de la 1 iunie. Elena Cristian: „Guvernul se împrumută cu 8 milioane de lei pe oră”
06 Iun 2017   •   19:23

Dana Grecu a vorbit, la emisiunea „La ordinea zilei”, despre anunțul Guvernului potrivit căruia bugetarii nu vor primi majorările salariale după calendarul avansat până acum.

De la 1 ianuarie 2018, creșterea va fi de doar 25%, urmând ca de la 1 martie 2018 să fie acordată diferența.

Inițial, ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a declarat că primele majorări se vor face de la 1 iulie 2017.

„Ministerul Finanțelor a dat un comunicat care în aparență pare plin de cifre și prezenta planul de împrumuturi pentru luna iunie. Un plan de împrumuturi cu 40% mai mare decât luna mai și mult mai mare decât lunile anterioare. În concluzie, Guvernul se va împrumuta în luna iunie de 8 milioane de lei pe oră. Ceea ce înseamnă că acest împrumut este pentru finanțarea deficitului bugetar și pentru plata unor împrumuturi anterioare. Dacă un Guvern se împrumultă cu 8 milioane de lei pe oră, dacă un Guvern vine și spune că a încasat mai mult decât anul trecut, dar nu și-a făcut planul de încasări, este clar că nu sunt bani”, a precizat Elena Cristian. 

Salariile nu mai cresc de la 1 iunie

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close