Antena 3 CNN Politică La vremuri noi, tot noi. Surse: Dacă pică Guvernul, Băsescu îl va numi din nou premier pe Emil Boc

La vremuri noi, tot noi. Surse: Dacă pică Guvernul, Băsescu îl va numi din nou premier pe Emil Boc

La vremuri noi, tot noi. Surse: Dacă pică Guvernul, Băsescu îl va numi din nou premier pe Emil Boc
Sursa foto: basescu
13 Oct 2009   •   08:44

Ce variante de guvernare am avea dacă actualul Executiv pică? PNL şi PSD susţin formarea unui guvern de tehnocraţi până la alegerile prezidenţiale. Cel mai vehiculat nume ce va fi susţinut de liberali pentru funcţia de premier este Klaus Johannis, actualul primar al Sibiului.

Opoziţia doreşte constituirea unui Executiv tehnocrat, care să asigure organizarea transparentă a alegerilor prezidenţiale.

?Am obţinut un vot unanim al Biroului pentru propunerea de prim-ministru independent pe care o voi face celorlalte partide politice, preşedintelui, în cazul în care mâine Guvernul Boc îşi încetează activitatea în urma trecerii moţiunii de cenzură. Numele lui sigur va fi făcut oficial în momentul în care Guvernul Boc va fi trecut în demisie în urma adoptării moţiunii de cenzură? a declarat Antonescu.

Şi PSD optează pentru un guvern tehnocrat, dar nu avansează nici un nume pentru fotoliul de premier.

Cu toate acestea, politicienii se îndoiesc că Traian Băsescu va ţine cont de propunerile lor. ?Probabil că preşedintele, aşa cum a făcut de fiecare dată, nu va ţine cont de propunerea celor trei partide. Pot să vă spun din experienţa personală, că am făcut parte din delegaţia care a mers la consultările de la Cotroceni în 2004 şi preşedintele ne-a spus că ne-a chemat nu să ne consulte ci să ne spună că îl va numi pe Tăriceanu. Aşa a fost şi în 2008 şi probabil că şi acum va fi la fel, însă obligaţia celor trei partide democratice este de a avea o propunere cât mai serioasă? a spus Victor Ponta.

Democrat-liberalii nu-şi dezvăluie deocamdă calculele. Surse prezidenţiale susţin însă că, în cazul în care Guvernul Boc 2 cade ca urmare a moţiunii de cenzură, preşedintele Traian Băsescu ar urma să-l propună pentru funcţia de premier tot pe Emil Boc.

Antena 3

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close