Antena 3 Politică Lapte şi miere la Primăria Cluj-Napoca. Emil Boc are salariu comparabil cu cel al preşedintelui Iohannis

Lapte şi miere la Primăria Cluj-Napoca. Emil Boc are salariu comparabil cu cel al preşedintelui Iohannis

18 Oct 2019   •   09:39
Lapte şi miere la Primăria Cluj-Napoca. Emil Boc are salariu comparabil cu cel al preşedintelui Iohannis

Primarul, viceprimarii, dar şi directorii şi şefii din Primăria Cluj-Napoca au salarii la care angajaţii din mediul privat nici nu ar îndrăzi să se gândească. În plus, la toate acestea se adaugă prime şi sporuri care pot ajunge în anumite cazuri la mii de lei.

Aşa s-a ajuns ca primarul Emil Boc să aibă un salariu comparabil cu cel al preşedintelui României, Klaus Iohannis. Potrivit paginii oficiale de internet a Primăriei Cluj-Napoca, Boc are un salariu brut de 23.400 de lei. În schimb, primul om al statului câştiga în luna ianuarie în jur de 25.000 de lei brut, scrie adevarul.ro.

Nici viceprimarii din Cluj nu au motive să se plângă. Olah Emese şi Dan Tarcea au câte 20.800 de lei brut, mai mult decât câştigă premierul Viorica Dăncilă şi decât va câştiga următorul prim-ministru. În cazul premierului demis recent, salariul brut era de 15.950 de lei.

Numai în ultimul an, angajaţii Primăriei Cluj-Napoca au beneficiat de două creşteri salariale, în lunile ianuarie şi august, iar o parte dintre ei se pregătesc acum de o nouă creştere salarială de 15%. Este vorba despre angajaţii din Serviciul public pentru administrarea obiectivelor culturale.

Curtea de Conturi a găsit o serie de nereguli    

În plus, Primăria Cluj-Napoca le-a acordat angajaţilor sporuri şi premii, unele dintre acestea la limita legalităţii. De altfel, într-un raport întocmit de către inspectorii Curţii de Conturi Cluj, Primăria Cluj-Napoca a fost acuzată că le-ar fi acordat angajaţilor săi premii şi sporuri nelegale. Este vorba despre stimulente şi premii de 13,5 milioane de lei, relevă ultimul raport al Curţii de Conturi . Concret, au  fost efectuate plăţi nelegale pentru ore prestate în afara programului normal de lucru sau în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal şi în alte zile în care nu se lucrează, se subliniază în raport.   

×
Subiecte în articol: Emil Boc

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close