Antena 3 CNN Politică Laszlo Borbely: Autonomia este responsabilitatea statului român

Laszlo Borbely: Autonomia este responsabilitatea statului român

 Laszlo Borbely: Autonomia este responsabilitatea statului român
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Oct 2010   •   17:33

Autonomia, de toate felurile, este responsabilitatea statului român, consideră vicepreşedintele executiv al UDMR şi ministru al Mediului, Borbely Laszlo. Borbely a declarat că proiectele de legi care se referă la obţinerea unor forme de autonomie figurează în programul de guvernare, iar Guvernul şi Parlamentul României trebuie să ia decizii în conformitate cu acest program.

"În ceea ce priveşte autonomia, de toate felurile, este responsabilitatea statului român, a Parlamentului, a celor care pot să decidă atât în ceea ce priveşte regiunile economice, cât şi alte tipuri de autonomie - cum este Legea minorităţilor naţionale, care este în programul de guvernare”, a declarat Borbely, potrivit Mediafax.


„Reaşezarea regiunilor economice este în programul de guvernare. Deci nu trebuie să vină niciun ajutor din afară, ci Guvernul şi Parlamentul României trebuie să decidă, conform programului de guvernare. Aici este responsabilitatea - evident şi a noastră, ca şi parteneri de guvernare", a adăugat ministrul.

Cât depre preluarea preşedinţiei UE de către Ungaria, Borbely a apreciat că aceasta este o oportunitate importantă pentru România, atât în ce priveşte strategia Dunării, care se va adopta în acea perioadă, cât şi alte probleme.





×
Subiecte în articol: UDMR autonomie
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close