Antena 3 CNN Politică Laszlo Borbely, avizat în comisii pentru Ministerul Mediului, dar nemulţumit de bugetul prea mic alocat

Laszlo Borbely, avizat în comisii pentru Ministerul Mediului, dar nemulţumit de bugetul prea mic alocat

Laszlo Borbely, avizat în comisii pentru Ministerul Mediului, dar nemulţumit de bugetul prea mic alocat
Sursa foto: Laszlo Borbely
22 Dec 2009   •   13:54

Laszlo Borbely, propus pentru funcţia de ministru al Mediului, a fost avizat favorabil, marţi, de către comisiile parlamentare de specialitate, primind 53 de voturi "pentru", opt împotrivă şi nicio abţinere. În timpul audierii sale, Laszlo Borbely a anunţat că va cere o rectificare bugetară în martie sau aprilie pentru a primi mai mulţi bani, în condiţiile în care bugetul ministerului pe 2010 este sub nivelul din 2009.

"Bugetul pentru Ministerul Mediului este foarte mic, la nivelul a 96% din bugetul din acest an, şi mai mult ca sigur va trebui să venim cu o rectificare în martie-aprilie, în care să se acorde mai mulţi bani ministerelor pentru priorităţi care ţin de Uniunea Europeană", a afirmat Borbely.

El a adăugat că va trebui ca bugetul pe 2010 să fie adoptat foarte repede de Guvern, "probabil mâine".

Ministrul desemnat pentru Mediu a explicat că, în ce priveşte procedurile de infringement, a lecturat luni cinci scrisori motivate venite de la Comisia Europeană, "iar din analiza sumară făcută mi-am dat seama că aceia care trebuiau să promoveze unele legi au întârziat".


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Laszlo Borbely
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close