Antena 3 CNN Politică Laszlo Borbely: Cei de la PDL se ascund acum după alianţe locale. Nu au curajul să îşi asume fosta guvernare

Laszlo Borbely: Cei de la PDL se ascund acum după alianţe locale. Nu au curajul să îşi asume fosta guvernare

Laszlo Borbely: Cei de la PDL se ascund acum după alianţe locale. Nu au curajul să îşi asume fosta guvernare
19 Mai 2012   •   18:01

Vicepreşedintele UDMR Borbely Laszlo a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că PDL se ascunde în această campanie electorală după alianţe locale şi nu au curajul să îşi asume răspunderea fostei guvernări, informează Agerpres.

Borbely a vorbit în acest sens despre campania electorală de la nivelul municipiului Târgu Mureş, unde, spune el, candidatul PDL se ascunde 'după o alianţă cu nişte ONG-uri şi partide fantomă'.

„Cei de la PDL acum se ascund după alianţe locale. Nu mai au curajul să spună că sunt PDL. Păi cum un vicepreşedinte al PDL, cum e primarul din Târgu Mureş, nu are curajul să spună: da, eu sunt PDL? Nu mai zice nimic de PDL. Au ascuns şi culoarea portocalie, acum au culoarea albastru, ca să nu fie verde - că am înţeles că era verde, dar nu le-a convenit, că verdele este, slavă Domnului, din 1990, culoarea UDMR. S-au trezit şi ei. Ce fel de primar e un candidat de primar care nu îşi asumă răspunderea? Da, domnule, sunt vicepreşedintele PDL, ne-am asumat răspunderea guvernării, ăştia suntem. Se ascunde după o alianţă cu nişte ONG-uri şi partide fantomă“, a spus Borbely.

Liderul UDMR a criticat, în acelaşi timp, şi 'cartea naţionalistă jucată' de USL în judeţul Mureş, adăugând că singurul criteriu care contează pentru electorat este performanţa.

„Din păcate, această carte naţionalistă este din nou scoasă din sertar şi candidaţii români la Consiliul Judeţean (Mureş -n.r.) şi la primărie (Târgu Mureş - n.r.) nu au niciun slogan. La judeţ, de exemplu, USL arată că până acum au fost mai mulţi preşedinţi ai CJ maghiari şi acum este bine să vină un român. Deci acesta e mesajul lor: domnule, au fost destui maghiari, acum să vină un român. Nu mai satisface electoratul din ziua de astăzi un asemenea mesaj. Trebuie să fii bun şi dacă eşti maghiar sau român te acceptă“, a mai spus Borbely.

În opinia acestuia, actuala campanie electorală pentru alegerile locale din 10 iunie este surprinzător de liniştită, inclusiv la capitolul afişe şi la cel al dezbaterilor între candidaţi.


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close