Antena 3 CNN Politică Laszlo Borbely: UDMR vrea ca Guvernul să continue, "chiar cu aripile tăiate", după moţiune

Laszlo Borbely: UDMR vrea ca Guvernul să continue, "chiar cu aripile tăiate", după moţiune

Laszlo Borbely: UDMR vrea ca Guvernul să continue, "chiar cu aripile tăiate", după moţiune
Sursa foto: Laszlo Borbely
12 Oct 2009   •   00:37

Liderii PDL Emil Boc, Vasile Blaga şi Adriean Videanu au discutat, duminică, la sediul central PDL, cu liderii UDMR Marko Bela, Kelemen Hunor şi Laszlo Borbely, acesta din urmă declarând, după întâlnire, că Uniunea preferă ca, dacă moţiunea trece, acest Guvern să continue până la prezidenţiale.
La ieşirea de la întâlnire, Laszlo Borbely a spus că au avut loc discuţii exploratorii, în contextul politic actual.
El a precizat că UDMR nu doreşte ca în acest moment să existe instabilitate politică şi că ar prefera ca acest Guvern, în formula actuală, "cu aripile tăiate", să-şi continue mandatul până după prezidenţiale, când, în mod normal, se va forma un nou Guvern.
Borbely a spus că preşedintele are la dispoziţie 60 de zile pentru a nominaliza un nou premier dacă Guvernul pică, ceea ce înseamnă că actualul Cabinet poate funcţiona până după prezidenţiale chiar dacă trece moţiunea de cenzură.
PDL ia în calcul posibilitatea ca premierul şi miniştrii să demisioneze în cazul în care Curtea Constituţională va respinge sesizarea PDL privind neconstituţionalitatea moţiunii de cenzură care urmează să fie votată marţi de Parlament, au declarat pentru Mediafax surse democrat-liberale.
Curtea Constituţională ia în discuţie, luni, sesizarea PDL privind neconstituţionalitatea moţiunii de cenzură PNL-UDMR, cu o zi înaintea datei programate pentru dezbaterea şi votarea în Parlament a documentului Opoziţiei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close