Antena 3 CNN Politică Laszlo Tokes este îngrijorat de declinul demografic al "rasei albe" în Europa

Laszlo Tokes este îngrijorat de declinul demografic al "rasei albe" în Europa

Laszlo Tokes este îngrijorat de declinul demografic al "rasei albe" în Europa
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    31 Ian 2012   •   16:41

Laszlo Tokes este preocupat de declinul demografic al "rasei albe" europene şi îndeamnă populaţia să se apere şi să supravieţuiască în faţa afluxului de populaţie care aparţine de religia islamică, informează Mediafax.

"Rasa albă europeană" este supusă unui declin demografic în Europa, unde "s-a mărit exponenţial proporţia celor care aparţin religiei islamice", a declarat europarlamentarul. "Hai să ne apărăm şi să reuşim să supravieţuim şi să înflorim", a încheiat Laszlo Tokes.

Fostul episcop a făcut declaraţiile în cadrul unei conferinţe de presă, la Oradea, unde a fost întrebat care sunt cauzele actualei crize economico-sociale din Europa.

Mă depăşeşte să dau un răspuns care s-ar cuveni să fie dat de un expert. Părerea mea ar fi foarte subiectivă, eu sunt mai preocupat cu soarta demografică a Europei întregi", a răspuns Tokes.

Europarlamentarul a declarat că nu vorbeşte despre populaţia musulmană ca despre un pericol, ci poziţia sa este un îndemn pozitiv pentru populaţia creştină.

"Nu aş califica chiar ca pericol, pentru că multiculturalitatea şi principiul diversităţii etnice şi religioase ne interzic să ne exprimăm în acest fel, dar este clar că în 20 de ani s-a mărit exponenţial proporţia celor care aparţin religiei islamice. Eu nu vorbesc împotriva lor, ci pentru noi, în interesul nostru, care nu suntem deocamdată membri ai religiei islamice. Deci, hai să ne apărăm şi să reuşim să supravieţuim şi să înflorim" a spus Tokes.

×
Subiecte în articol: Laszlo Tokes Europa musulmani islam crestini
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close