Antena 3 CNN Politică Laszlo Tokes: UDMR este pe placul politicului românesc, pentru că este un "partener ieftin"

Laszlo Tokes: UDMR este pe placul politicului românesc, pentru că este un "partener ieftin"

Laszlo Tokes: UDMR este pe placul politicului românesc, pentru că este un "partener ieftin"
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    21 Feb 2012   •   16:58

Europarlamentarul Laszlo Tokes consideră că UDMR este pe placul clasei politice româneşti, inclusiv al PSD, pentru că este un partener ieftin, care îşi "vinde marfa la preţul cel mai scăzut", potrivit Agerpres.

"Înţeleg logica lui Victor Ponta şi a politicului românesc în general - lor le place UDMR pentru că UDMR vinde marfa la preţul cel mai scăzut şi e adevărat că ei doresc un astfel de partener ieftin cu care se poate face orice, chiar pot fi umiliţi în felul cum o fac naţionaliştii postcomunişti români de 20 de ani încoace", a spus, marţi, Tokes.

Declaraţia este o replică la cea a liderului PSD, Victor Ponta, care a afirmat recent la Sfântu Gheorghe că doreşte ca UDMR să atingă pragul electoral şi să intre în viitorul Parlament al ţării şi nu Partidul Popular Maghiar din Ardeal, pe considerentul că "partidul lui Tokes reprezintă un mod de a face politică extremist, aproape fascist".

Laszlo Tokes a mai spus că nu ar fi luat în serios declaraţia lui Victor Ponta dacă nu ar fi liderul unui partid care conduce în sondajele electorale, dar care din păcate nu-şi depăşeşte statutul de "partid post-comunist".

×
Subiecte în articol: Laszlo Tokes UDMR PSD Victor Ponta
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close