Antena 3 CNN Politică Lavinia Şandru, sfătuită de Rovana Plumb să urmeze exemplul independentei Elenei Băsescu

Lavinia Şandru, sfătuită de Rovana Plumb să urmeze exemplul independentei Elenei Băsescu

Lavinia Şandru, sfătuită de Rovana Plumb să urmeze exemplul independentei Elenei Băsescu
Sursa foto: Lavinia ªandru
27 Mar 2009   •   12:47

Pesediştii, partizani ai unei liste de candidaţi pur social-democrate pentru Parlamentul European îi recomandă liderului PIN, Lavinia Şandru să urmeze exemplul Elenei Băsescu şi să candideze ca independent. Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb şi unul dintre cei care şi-au depus dosarul de candidatură pentru PE a făcut apel, vineri, la Mizil, apel la prevederile şi regulile Partidului Socialiştilor Europeni referitoarele la modul de participare al partidelor socialiste la alegerile europarlamentare. Între timp nemulţumirile unor social-democraţi faţă de cooptarea unor candidaţi din afra partidului continuă să se manifeste. Preşedintele Consiliului naţional al PSD, Adrian Năstase a anunţat că s-a retras din comisia de evaluarre a eurocandidaţilor partidului
"Misiunea mea este să încurajez participarea mai multor colege. Eu i-aş recomanda doamnei Lavinia Şandru să urmeze exemplul Elenei Băsescu", a afirmat Rovana Plumb, explicând că nu pot fi membri în Parlamentul European decât persoanele care fac parte din partidele naţionale membre ale Partidului Socialiştilor Europeni.
Năstase: PSD trebuie să-şi asigure mai întâi "sprijinul peluzelor?, înainte de transferul de noi jucători
La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase a subliniat că recenta evoluţie din PSD în domeniul candidaturilor pentru PE a provocat deja nemulţumiri printre colegii de partid.
"Aici avem o problemă şi trebuie s-o recunoaştem. Unii dintre colegii noştri care au muncit foarte mult timp în cadrul partidului şi care consideră că pot să fie pe liste şi că activitatea lor, şi profesională, dar şi în cadrul partidului justifică o astfel de plasare pe liste ar putea să fie dezamăgiţi dacă pe aceste liste ar apărea oameni care pot să fie valoroşi sau care nu au justificat în vreun fel în cadrul partidului o astfel de nominalizare", a afirmat Adrian Năstase.
El a spus că nu vrea să se pronunţe "asupra persoanei Laviniei Şandru", însă a arătat că "este clar că în cadrul PSD există o anumită presiune de care trebuie să se ţină cont în alcătuirea listelor de candidaţi".
Unul dintre cei dezamăgiţi de încercările de promovare a altor persoane pe eurolista PSD în defavoarea membrilor de partid este chiar Năstase, care a anunţat că s-a retras deja din comisia de evaluare a candidaturilor pentru alegerile europarlamentare pentru că erau chestiuni pe care, poate, nu le cunoştea.
?Am considerat că sunt unele chestiuni pe care poate nu le cunoşteam şi nu am dorit să particip la o evaluare care până la urmă putea să fie nerelevantă. Şi atunci îi las pe cei care poate au făcut aceste discuţii preliminare, poate şi cu cei de la alte partide, să decidă şi această listă, asumându-şi responsabilitatea de la un capăt la altul" a explicat deputatul PSD.
Năstase a recomandat conducerii partidului să se concentreze mai degrabă în direcţia asigurării "sprijinului peluzelor, al suporterilor", chiar dacă transferurile de jucători înainte de europarlamentare "pot să fie interesante"

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close