Antena 3 CNN Politică Lăzăroiu: Băsescu ar fi dispus să demisioneze în favoarea modificării Constituţiei

Lăzăroiu: Băsescu ar fi dispus să demisioneze în favoarea modificării Constituţiei

Lăzăroiu: Băsescu ar fi dispus să demisioneze în favoarea modificării Constituţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Feb 2012   •   17:22

Ministrul-analist Sebastian Lăzăroiu revine cu teoria alegerilor prezidenţiale anticipate. Într-un interviu pentru ziare.com, Lăzăroiu a declarat că preşedintele Băsescu e dispus să-şi scurteze mandatul, astfel încât prezidenţialele să fie organizate simultan cu parlamentarele, la începutul lui 2013.

Condiţia lui Băsescu ar fi modificarea Constituţiei. Iar candidatul PDL pentru prezidenţiale, spune Lăzăroiu, ar urma să fie actualul premier, Mihai Răzvan Ungureanu.

"Nu e genul care abandoneaza nava, dar cred că preşedintele, în sinea lui, a înţeles cât de important e să avem mai puţine alegeri. Din cauza faptului că mandatul preşedintelui nu se suprapune cu cel al Parlamentului, avem mai multe runde de alegeri. Şi alegerile paralizeaza sistemul, ăsta e adevărul. A realizat asta, pe de o parte, şi a realizat că miza modificării Constituţiei e mult mai importantă decât să-şi ducă mandatul de 5 ani la capăt" a declarat Sebastian Lăzăroiu.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care îi informează că doreşte să adreseze un mesaj pe teme de politică internă, în Parlament, în data de 7 martie.


×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close