Antena 3 CNN Politică Lăzăroiu: Dacă programul anti-criză nu va da rezultatele prognozate, premierul trebuie să demisioneze

Lăzăroiu: Dacă programul anti-criză nu va da rezultatele prognozate, premierul trebuie să demisioneze

Lăzăroiu: Dacă programul anti-criză nu va da rezultatele prognozate, premierul trebuie să demisioneze
Sursa foto: Sebastian Lãzãroiu
17 Mai 2010   •   12:19

Guvernul Boc ar trebui să demisioneze dacă programul anti-criză nu va da rezultatele prognozate a declarat luni, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, la videochat-ul ziarului ?Gandul?. Consilierul prezidenţial a afirmat că, în mod normal, programul anticiză trebuie să producă efecte până la maximum 31 decembrie 2010. El a mai apreciat că actualului Executiv i se poate reproşa o anumită stângăcie în comunicare şi stângăcie politică.

Întrebat dacă Emil Boc ar trebui să demisioneze în acest moment, Sebastian Lăzăroiu a apreciat că acesta "ar fi un gest de laşitate".
"Eu cred că abia de acum urmează greul pentru premier şi pentru întreg Cabinetul", a susţinut consilierul prezidenţial.
El a subliniat însă că în cazul în care programul "dă greş, evident că premierul trebuie să demisioneze".
"Dar eu nu cred că va da greş, eu nu cred că nu va fi aplicat. Eu sunt optimist. Programul e bun aşa cum e pe hârtie. Dacă nu se aplică cum e pe hârtie şi încep tot felul de retractări, de ezitări, să facem şi acolo, să mai dăm şi acolo, totuşi, parcă acolo am fost prea duri şi ... aşa mai departe, dacă apare genul acesta de ezitare, atunci cu siguranţă nu-şi va face efectul programul. În situaţia asta, sigur că Guvernul trebuie să răspundă", a explicat Lăzăroiu.
Sebastian Lăzăroiu s-a ferit să dea un prognostic cu privire la rămânerea PDL la guvernare până în 2012.
"E greu de spus. Pot să spun că, dacă nu aplică programul actual, dacă au ezitări, sigur nu (va mai fi la guvernare în 2012 - n.r.)", a arătat Lăzăroiu.
În opinia consilierului prezidenţial, carenţele actualului Guvern nu ţin de lipsa competenţei, ci stângăcia politică.
"Eu cred că mulţi dintre oamenii care sunt în actuala echipă guvernamentală au competenţe pe domeniul lor. Ceea ce îi poţi reproşa Guvernului actual este o anumită stângăcie în comunicare şi stângăcie politică, iar Guvernului de anul trecut, care era diferit, pentru că era şi PSD, poţi să-i reproşezi o anumită lipsă de fermitate. (...) Şi miniştrii PSD care au fost puşi, cu mici excepţii, erau oameni competenţi. A fost o mare eroare că s-au retras de la guvernare în septembrie", a spus Sebastian Lăzăroiu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern premier demisie masuri efecte comunicare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close