Antena 3 Politică Lăzăroiu, despre proiectul Roşia Montană: Să stai pe câteva sute de tone de aur nu e lucru puţin

Lăzăroiu, despre proiectul Roşia Montană: Să stai pe câteva sute de tone de aur nu e lucru puţin

de G.S.    |    20 Aug 2011   •   14:49
Lăzăroiu, despre proiectul Roşia Montană: Să stai pe câteva sute de tone de aur nu e lucru puţin
Sursa foto: Foto: INTACT Images
Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat că proiectul Roşia Montană s-ar putea dezvolta şi a subliniat că România are bogăţii, dar şi foarte mulţi ipocriţi, conform Agerpres.

"Aceiaşi analişti care plâng de mila poporului sărac când aud de Roşia Montană spun că nu trebuie să extragem aurul, că înseamnă cianuri, înseamnă poluare. Este foarte important să nu distrugi mediul natural, dar, dacă există soluţii pentru a aextrage aceste zăcăminte cu impact minim asupra mediului, de ce trebuie să excludem proiectul de la bun început fără să analizezi aceste soluţii?”, a declarat sâmbătă ministrul Muncii.

De asemenea, în opinia sa, "să stai pe câteva sute de tone de aur nu este lucru puţin, într-o lume în care preţul aurului creşte de la o zi la alta, în mod fabulos chiar”.

"Avem bogăţii, dar avem şi foarte mulţi ipocriţi în România care spun să stăm acolo pe bogăţiile alea, să nu distrugem mediul, că ştiu ei sigur că asta vom face. Aşa putem proceda şi cu petrolul – de ce să mai extragem petrol sau gaze? Peste tot ai un impact asupra mediului, important este să minimalizezi acel impact”, a adăugat ministrul.

Despre proiectul Roşia Montană au vorbit zilele acestea şi preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, care s-au pronunţat în favoarea proiectului.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close