Antena 3 CNN Politică Lăzăroiu: Obiectivul nostru ar fi să avem candidaţi la alegerile de anul viitor, inclusiv cele prezidenţiale

Lăzăroiu: Obiectivul nostru ar fi să avem candidaţi la alegerile de anul viitor, inclusiv cele prezidenţiale

Lăzăroiu: Obiectivul nostru ar fi să avem candidaţi la alegerile de anul viitor, inclusiv cele prezidenţiale
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mai 2013   •   16:23
Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, pentru agenţia Mediafax, că obiectivul Partidului Mişcarea Populară este acela de a avea candidaţi la alegerile prezidenţiale şi europarlamentare, formaţiunea fiind o alternativă la "supermajoritatea USL", la care pot adera membri PNL, PDL, FC sau PNţCD.
Lăzăroiu a declarat că opţiunea majoritară a membrilor Fundaţiei Mişcarea Populară a fost aceea de a se înfiinţa şi un partid politic pe lângă actuala fundaţie. 
"Acum am început primii paşi, procesul e de durată. Am început practic cu strângerea semnăturilor, dar poate să dureze şi din cauza asta i-am dat drumul foarte repede, pentru că nu ştim. În general înregistrarea unui partid durează destul de mult", a spus consilierul prezidenţial. 
El a precizat că va rămâne membru al Fundaţiei "Mişcarea Populară" şi nu ţine să fie membru al partidului. 
"Sigur că ar fi nemaipomenit dacă am reuşi să susţinem la anul un candidat la prezidenţiale. (...) Obiectivul ar fi să avem candidaţi la alegerile de anul viitor", a mai spus Lăzăroiu. 
În ceea ce priveşte implicarea unor actuali membri ai altor partide politice, el a menţionat că nu există restricţii privind aderenţa la partid din punct de vedere al orientării politice. 
"Avem nişte criterii la care ţinem, sunt criteriile pe care fundaţia deja le aplică conducerilor de filiale şi credem că ele trebuie aplicate şi celor care vor să se alăture acestui partid, adică cele patru: competenţă, integritate, să adere la valorile de dreapta şi să fie disponibili pentru acţiune voluntară (...) Bun, presupun că aderenţa la valorile de dreapta este un criteriu care exclude automat pesedişti, dar sunt PNL, PDL, FC, PNţCD, sunt multe partide de dreapta", a spus consilierul prezidenţial. 
"Este o alternativă la supermajoritatea USL care guvernează în momentul ăsta ţara", a mai afirmat Lăzăroiu.
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close