Antena 3 CNN Politică Lăzăroiu: Referendumul propus de Traian Băsescu este un mijloc de presiune asupra politicienilor

Lăzăroiu: Referendumul propus de Traian Băsescu este un mijloc de presiune asupra politicienilor

Lăzăroiu: Referendumul propus de Traian Băsescu este un mijloc de presiune asupra politicienilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Iun 2013   •   18:18
Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară, apreciază referendumul propus de preşedintele Traian Băsescu pe tema Parlamentului unicameral drept "un mijloc de presiune asupra politicienilor de a ţine cont de voinţa românilor exprimată în 2009''.
 
"Obiectivul cel mai important nu este să avem încă un referendum, obiectivul este ca actuala Constituţie să includă rezultatul referendumului din 2009, adică 300 de parlamentari şi Parlament unicameral. Referendumul pe care preşedintele l-a propus (...) este un mijloc de presiune asupra politicienilor de a ţine cont de voinţa românilor. Nu este un scop în sine referendumul", a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, Sebastian Lăzăroiu, conform Agerpres.
 
Acesta crede că modelul de Constituţie propus de actuala Putere este o lege împotriva românilor. 
 
"Scopul este ca Constituţia revizuită să includă 300 de parlamentari şi Parlament unicameral, altfel este o Constituţie împotriva românilor practic această Constituţie. (...) E falsă Constituţia asta, sunt propuse tot felul de glumiţe, probabil tocmai ca să acopere esenţialul, ea nu include 300 de parlamentari şi Parlament unicameral", a mai precizat Sebastian Lăzăroiu. 
 
Acesta a lansat duminică, la Sibiu, filiala locală a Fundaţiei Mişcarea Populară, alături de preşedintele acestei fundaţii, Marian Preda, dar şi alţi membri fondatori, precum Cristian Diaconescu (consilier prezidenţial, fost ministru al Justiţiei, fost ministru de Externe), Daniel Funeriu (consilier prezidenţial, fost ministru al Educaţiei), Cristian Hriţuc (consilier prezidenţial, specialist marketing politic) şi Georgeta Condur (prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative, Universitatea 'Petre Andrei' din Iaşi). 
 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close