Antena 3 CNN Politică Lăzăroiu vorbeşte despre dispariţia PDL: "S-ar putea nici să nu mai existe partidul până în 2016"

Lăzăroiu vorbeşte despre dispariţia PDL: "S-ar putea nici să nu mai existe partidul până în 2016"

Lăzăroiu vorbeşte despre dispariţia PDL: "S-ar putea nici să nu mai existe partidul până în 2016"
de M.Z.    |    21 Mai 2013   •   14:53

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu crede că dacă va exista un viitor partid format în jurul Fundaţiei Mişcarea Populară, atunci preşedintele Traian Băsescu ar fi "piesa de rezistenţă" a acestuia, punctând că viitoarea formaţiune şi-ar dori alianţe cu partide de dreapta şi că până în 2016 PDL ar putea să nu mai existe.

"Preşedintele a spus, şi până la urmă asta a fost opţiunea domniei sale - de a se întoarce în Fundaţia Mişcarea Populară după ce îşi va încheia mandatul. Va exista o legătură între fundaţie şi partid şi cred că fundaţia va fi o entitate extrem de influentă pe lângă partidul politic. Sigur că preşedintele va avea o influenţă covârşitoare în acel partid, fără neapărat să fie membru al partidului. (...) Având în vedere influenţa pe care o va avea fundaţia în partid, cred că preşedintele va fi piesa de rezistenţă a partidului Mişcarea Populară", a spus Lăzăroiu, marţi, la RFI, potrivit Agerpres.

Despre o eventuală alianţă a viitorului partid cu PDL, consilierul preşedintelui crede că alianţele sunt utile atunci când acestea sunt făcute pentru guvernare sau pentru alegeri.

"Vorbim de o situaţie ipotetică. Aliat când, înainte de alegeri, după alegeri? Eu zic că alianţele sunt utile când se fac pentru guvernare şi după alegeri, în funcţie de ce a votat electoratul. S-ar putea nici să nu mai existe PDL-ul până în 2016, aşa că vorbim ipotetic", a susţinut Lăzăroiu.

Consilierul prezidenţial, membru al Mişcării Populare, a subliniat că nu este obligatoriu ca toţi membrii fundaţiei să se regăsească într-un eventual nou partid.

Potrivit lui Lăzăroiu, opţiunea sa va fi să rămână doar în fundaţie, pentru că nu se consideră a fi un politician.

Cât priveşte deschiderea eventualului partid către alte formaţiuni politice, Lăzăroiu a afirmat că aceasta e ''cu multe rezerve''.

"Deschiderea asta e cu multe rezerve, pentru că dacă am vrea până la urmă să-i primim pe toţi, putem să susţinem unul din partidele existente. Eu cred că ar trebui să fim foarte selectivi cu oamenii din actualele partide. Sunt oameni de calitate şi în partidele actuale. Sigur, fiind un partid de centru-dreapta, va fi deschis mai mult spre oameni care vin din partide de centru-dreapta, dar nu orice oameni, pentru că asta a fost intenţia noastră de la început, să facem o selecţie şi să găsim oameni valoroşi, idei valoroase şi putem găsi asta în actualele partide de centru-dreapta. Inclusiv la PDL. Dar dacă deschizi uşa şi o să intre toată lumea, o să fie un nou PDL, ceea ce nu cred că-şi doreşte nimeni", a arătat acesta.

Întrebat cine de la PDL s-ar putea regăsi în viitorul partid, consilierul prezidenţial a punctat că sunt oameni în eşaloanele doi-trei în partide, în organizaţiile de tineret, care sunt poate mult mai valoroşi decât cei de la vârf sau cu notorietate foarte mare.

În week-endul trecut, Lăzăroiu anunţa fracturarea PDL în Parlament.







×
Subiecte în articol: Sebastian Lãzãroiu pdl
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close