Antena 3 CNN Politică Legătura neștiută dintre Băsescu și Assad. Dezvăluiri din documente secrete

Legătura neștiută dintre Băsescu și Assad. Dezvăluiri din documente secrete

Legătura neștiută dintre Băsescu și Assad. Dezvăluiri din documente secrete
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Dec 2016   •   22:09

Un document care arată legătura secretă dintre fostul președinte Traian Băsescu și președintele Siriei Bashar al-Assad a fost prezentat luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Este documentul-secret care arată că Traian Băsescu este și a fost legărura dintre președintele Siriei Bashar al-Assad și americani, a spus Mihai Gâdea.

Dezvăluirea vine în contextul în care Traian Băsescu a încercat să o discrediteze pe Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru funcția de premier.

Documentul prezentat luni a ajuns la opinia publică prin Wikileaks, a mai spus Mihai Gâdea.

În acest act, în care informațiile sunt clasificate ca fiind confidențiale, fostul președinte Traian Băsescu apare ca fiind agentul președintelui Assad.

Documentul relatează o întâlnire din 26 noiembrie 2008, de circa 45 de minute, iar în nota diplomatică americană se precizează că fostul președinte Traian Basescu i-a transmis fostului ambasador Nicholas Taubman un mesaj pe care îl primise de la liderul sirian Bashar al-Assad.

De asemenea, se observă că informațiile pe care Băsescu le primea de la Al-Assad le transmite ambasadorului american care le dă la Departamentul de Stat.

”Acest document mie mi se pare că-l îngroapă pe Traian Băsescu”, a comentat Mihai Gâdea.

”Eu cred că Traian Băsescu încerca să se facă util SUA”, este de părere Bogdan Chirieac, analist politic.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close