Antena 3 CNN Politică Legea care interzice fumatul în spaţiile închise, la un pas de a fi aprobată

Legea care interzice fumatul în spaţiile închise, la un pas de a fi aprobată

Legea care interzice fumatul în spaţiile închise, la un pas de a fi aprobată
Sursa foto: Foto: Videonews
08 Iun 2011   •   19:05

Fumători, atenţie! Proiectul de lege care interzice fumatul în spaţiile publice închise este la un pas de a fi aprobat. Senatorii au dat, miercuri, vot pozitiv acestei iniţiative. E drept, cu un amendament care schimbă puţin sensul legii.

Totuşi, proprietarii barurilor, restaurantelor şi cluburilor cu suprafeţe mai mari de 100 de metri pătraţi au de ce să se teamă. În curând, clienţii lor fumători ar putea să fie obligaţi să găsească alte locuri pentru distracţie.

Pentru ceilalţi, legea e lege. Şi dacă va fi votată, nimeni nu o să mai aibă voie să aprindă ţigara în cluburi, restaurante sau baruri.

România este una dintre ţările fruntaşe atunci când se numără fumătorii. Iar legea urmăreşte, de fapt, să-i protejeze pe nefumători.

"Eu mă adresez telespectatorilor în calitate de părinte. Convingeţi-vă copiii să nu fumeze şi vă veţi bucura de sănătatea lor deplină", a spus Cristian Ţopescu, senator PNL.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege care reglementează fumatul în spaţii publice trebuie să-i convingă şi pe deputaţi.

 


×
Subiecte în articol: lege antifumat fumat baruri restaurante
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close