Antena 3 CNN Politică Legea salarizării unice: Majorări pentru parlamentari şi cler, reduceri pentru miniştri şi primari

Legea salarizării unice: Majorări pentru parlamentari şi cler, reduceri pentru miniştri şi primari

Legea salarizării unice: Majorări pentru parlamentari şi cler, reduceri pentru miniştri şi primari
Sursa foto: Parlament
07 Sep 2009   •   10:18

Textul proiectului de lege privind salarizarea unică a fost remis luni celor două Camere ale Parlamentului. După un sfârşit de săptămână tumultos care au adus la nivelul Guvernului o serie de modificări a coeficienţilor de salarizare în favoarea profesorilor şi magistraţilor, dar care nu au stins protestele şi conflictele de muncă existente, parlamentarii şi preoţii câştigă şi ei la capitolul bani.
Proiectul final prevede că senatorii şi deputaţii vor beneficia de o indemnizaţie echivalentă a 9,9 salarii minime pe economie, de la 9,6 salarii minime în varianta transmisă sindicatelor săptămâna trecută.
În zona Bisericii, un mitropolit al Bisericii Ortodoxe Române ar urma să câştige 10,1 salarii minime, în timp ce patriarhul Bisericii Ortodoxe va primi 11,2 salarii, faţă de 10,8 salarii minime stipulate în varianta proiectului de bază.
În zona administraţiei centrale şi locale, miniştrii coboară în grila unitară de salarizare de la coeficientul 11,2, în varianta anterioară a proiectului Legii unitare de salarizare, la 10,8. O reducere de salariu îl vizează şi pe primarul general al capitalei, Sorin Oprescu care ajunge la 10 salarii minime, după ce iniţial era trecut în proiect cu 11,2 salarii minime pe economie.

Primul ministru rămâne la nivelul stabilit iniţial în proiect, 11,7 salarii minime pe economie, coeficient valabil şi pentru preşedintele CSM, CCR, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi şeful Curţii de Conturi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lege parlamentari premier
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close