Antena 3 CNN Politică Leon Dănăilă, prima reacție după ce a fost reclamat la CNCD pentru declaraţiile despre homosexuali

Leon Dănăilă, prima reacție după ce a fost reclamat la CNCD pentru declaraţiile despre homosexuali

Leon Dănăilă, prima reacție după ce a fost reclamat la CNCD pentru declaraţiile despre homosexuali
Sursa foto: Foto: Facebook
17 Mar 2017   •   21:39

Neurochirurgul Leon Dănăilă, senator PNL, a declarat pentru News.ro că îşi cere scuze pentru ”exprimarea nefericită” referitoare la faptul că ”un homosexual poate să fure” un copil sau să-l ”cumpere”, explicând că a vrut să spună că nu este de acord cu creşterea copiilor în cupluri de acelaşi sex.

Totodată, Leon Dănăilă a precizat că ”toleranţa este importantă” şi că nu are nimic cu nimeni şi că fiecare este liber să trăiască după cum consideră.

”A fost o exprimare nefericită pentru care îmi cer scuze. Ce am vrut să spun a fost că nu sunt de acord cu creşterea copiilor în cupluri de acelaşi sex. Asta deoarece cuplurile de acelaşi sex nu pot face copii, i-ar putea doar înfia sau adopta. Iar eu personal, nu sunt de acord cu această chestiune; ca om şi ca medic consider că în lipsa cuplului bărbat-femeie, biologic nu am exista ca societate. Nu am nimic cu nimeni şi fiecare este liber să trăiască aşa cum consideră, după cum fiecare este liber să aibă o opinie. Cred că toleranţa este importantă şi pot să-mi asum că poţi învăţa să fii mai tolerant la orice vârstă. Este un lucru pe care-l cer şi celor mai tineri care se grăbesc să mă critice”, a declarat Leon Dănăilă.

Asociația MozaiQ, organizație comunitară a persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender), a anunțat că depune plângere la CNCD împotriva senatorului liberal Leon Dănăilă, cu privire la afirmațiile potrivit cărora „un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi.”

 

×
Subiecte în articol: leon danaila
Parteneri
60 de oameni, dintre care 14 copii, blocați la cabana lovită de avalanșă
x close