Antena 3 CNN Politică Fratele lui Ludovic Orban a fost eliberat din funcția de consilier prezidențial

Fratele lui Ludovic Orban a fost eliberat din funcția de consilier prezidențial

Leonard Orban, fratele lui Ludovic Orban, consilier prezidențial, a fost eliberat din funcție și se pensionează.

Fratele lui Ludovic Orban a fost eliberat din funcția de consilier prezidențial
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    26 Oct 2021   •   12:56

Președintele Iohannis a semnat decretul în ziua în care Ludovic Orban a anunțat că devine deputat neafiliat.

Din primele informații, se pare că Leonard Orban a cerut pensionarea cu doar o zi în urmă. 

Administrația Prezidențială anunță că președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind eliberarea la cerere din funcția de consilier prezidențial a lui Leonard Orban, la data de 1 noiembrie 2021, în vederea pensionării.

„De asemenea, în semn de înaltă apreciere pentru excepționala carieră profesională, pentru contribuția avută la susținerea proiectului european al României şi pentru implicarea în modernizarea şi eficientizarea Administrației Prezidențiale, Președintele României a decis conferirea Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Leonard Orban”, transmite sursa citată, citată de Mediafax.

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a anunțat marți că va activa ca deputat neafiliat şi va părăsi grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaților.

Orban, atac dur la adresa ”chiriașului de la Cotroceni” și a PNL: ”Conducerea ruptă de realitate, din cauza unui nor de prafuri, trebuie să se ducă acasă!”

Ludovic Orban și-a explicat, marți, demisia din grupul Partidului Național Liberal. În cadrul discursului, fostul lider PNL a atacat grav conducerea Partidului Național Liberal, dar și pe președintele Klaus Iohannis.

”Ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depășește orice imaginație. Atâtea decizii inepte și acțiuni politice împotriva interesului României, nu mi-a fost dat să văd. 

Practic, s-a creat o criză politică artificial, din niște motive pe care nu le-a înțeles niciun cetățean români și sunt convins că mulți dintre dvs. nu înțelegeți care sunt cauzele reale ale acestei crize politice, a fost făcut praf un partid politic, principalul partid de guvernământ, a fost făcută praf coaliția și în plină criză pandemică și în pragul unei crize economice, cetățeanul român a fost lăsat fără un guvern cu deplină capacitate de exercițiu, oferindu-se un circ politic pe care marea majoritate l-a respins categoric.

Nu pot să fiu părtaș la acest mod de a face politică. Nu accept să sufăr o operație de lobotomie, pentru că numai lobotomizat aș putea să stau nepăsător, pasiv, complice la acest atentat împotriva interesului național.

Eu sunt un om care are conștiință, care își iubește țara.

Nu îmi dau încă demisia din Partidul Național Liberal, pentru că este partidul căruia i-am dedicat toată viața matură. Pentru a rămâne în PNL și pentru a mă întoarce în grupul Partidului Național Liberal trebuie îndeplinite câteva condiții.

Conducerea ruptă de realitate, din cauza unui nor de prafuri, trebuie să se ducă acasă!

Deputații PNL să renunțe la golf. Eu personal nu vreau să joc Golf!

PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni”, a adăugat el. 

×
Subiecte în articol: leonard orban

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close