Antena 3 CNN Politică Leonard Orban, la finalul mandatului de comisar european: Nu unei funcţii politice, da unei cariere europene

Leonard Orban, la finalul mandatului de comisar european: Nu unei funcţii politice, da unei cariere europene

Leonard Orban, la finalul mandatului de comisar european: Nu unei funcţii politice, da unei cariere europene
Sursa foto: Leonard Orban
15 Ian 2010   •   11:20

Comisarul european Leonard Orban nu este interesat să facă politică în România şi că nu exclude, în viitor, "o carieră europeană, având sediul la Bucureşti".
"Mă întorc în România, voi analiza diferitele propuneri pe care le am şi pe care o să le primesc şi în funcţie de ele, voi decide. Dar nu exclud, poate să fie o carieră europeană, având sediul la Bucureşti", a firmat Leonard Orban pentru RFI, la final de mandat în Executivul UE.
Comisarul a subliniat că politica ade acasă sau o funcţie politică nu-l interesează, preferând să activeze ca independent.
"Nu mă interesează o funcţie politică, prefer să îmi continui activitatea, ca o persoană independentă de opiniile partidelor politice. Pe de altă parte, bineînţeles că voi continua să fiu o persoană publică, voi dori să explic cât mai multe lucruri despre afacerile europene, despre modul în care funcţionează Uniunea Europeană, despre modul în care funcţionează diversele instituţii, ce se ascunde în spatele unor chestiuni care par foarte dificil de a fi înţelese şi de fapt lucrurile nu sunt chiar aşa", a explicat Orban.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close