Antena 3 CNN Politică Lia Olguța Vasilescu, BIOGRAFIE. Cine este ministrul propus al Muncii

Lia Olguța Vasilescu, BIOGRAFIE. Cine este ministrul propus al Muncii

Lia Olguța Vasilescu, BIOGRAFIE. Cine este ministrul propus al Muncii
26 Ian 2018   •   15:39

Lia Olguța Vasilescu este o politiciană română, membră a Partidului Social Democrat, din decembrie 2007, când a părăsit Partidul România Mare. Lia Olguța Vasilescu a demisionat din Senat pe data de 29 iunie 2012. În noiembrie 2012 este ales primar al orașului Craiova. Lia Olguţa Vasilescu, propusă la Ministerul Muncii. Lia Olguţa Vasilescu este deputat în Parlamentul României, după alegerile din 11 decembrie. 

Din ianuarie 2017 a ocupat fotoliul de ministru al Muncii în guvernele Grindeanu și Tudose.

Lia Olguța Vasilescu s-a născut la 18 noiembrie 1974, la Craiova.

A absolvit Facultatea de Litere și Istorie din Craiova, specializarea româno-italiană, în 1997, și Colegiul Național de Apărare în 2001. În 2007, a obținut un doctorat în Sociologie la Universitatea București. Din 2009, este lector asociat la Universitatea de Vest din Timișoara.

Potrivit declaraţiei sale de avere, aceasta are bijuterii în valoare de 10.000 de euro și aproape 7.000 de euro şi aproximativ 145.000 de lei în conturi bancare.

Tot la capitolul bani, se remarcă faptul că a finanţat campania electorală a PSD cu 50.000 de lei.

Nu are maşină şi a primit un salariu ca edil al Craiovei de 50.614 de lei, anual.

Lia Olguţa Vasilescu face politică de la 16 ani. Înainte de a împlini vârsta majoratului, mai exact în 1991, Lia Olguţa Vasilescu a intrat în politică, în Partidul România Mare.

Trei ani mai târziu, Vasilescu, ajunsă deja la 19 ani, devenea preşedintele Organizaţiei de Tineret România Mare Dolj.

Pe când avea doar 25 de ani a fost promovată de nimeni altul decât Corneliu Vadim Tudor pe listele PRM pentru un loc la Camera Deputaţilor.

În doi ani, de la redactor la redactor-şef

Se întâmpla în anul 2000. Pe atunci, Lia Olguţa Vasilescu absolvise de trei ani Facultatea de Litere şi Istorie din Craiova, specializarea română-italiană.

De tot atât timp, era jurnalist al cotidianului "Cuvântul Libertăţii". Fusese angajată în presă în 1997, imediat după absolvirea facultăţii, iar timp de un an a fost redactor. Apoi, a fost numită şefa secţiei investigaţii a ziarului, funcţie pe care a ocupat-o timp de un an.

În 1999, a fost promovată în funcţia de redactor-şef al publicaţiei la care lucra. În 2000 a renunţat însă la presă pentru un loc în Parlament.

A câştigat un loc de deputat şi, astfel, din 2000 până în 2004 a fost şi purtătorul de cuvânt al PRM. În această perioadă, Lia Olguţa Vasilescu a fost nelipsită din talk-show-urile televizate.

În 2004 a fost realeasă deputat, tot pe listele PRM.

Trei ani mai târziu, Lia Olguţa Vasilescu se despărţea de partidul care o lansase în politică, supărată că ziarul condus de CV Tudor a scris de rău despre ea.

În 2008, Lia Olguţa Vasilescu a candidat din nou la Parlament, de această dată la Senat, din partea PSD. "Sunt femeia parlamentar cu cel mai mare scor obţinut în alegerile uninominale: 63%", scrie Vasilescu în CV-ul său.

Acum, în campania electorală, Vasilescu a promis adăposturi pentru 5.000 de câini comunitari, 20.000 de noi locuri de muncă în Craiova, 4.000 de locuinţe în patru ani, dar şi apă, canalizare şi asfalt în toate zonele din oraş şi renaşterea fotbalului românesc.

Lia Olguţa Vasilescu a promis de asemenea că va avea grijă de fotbalul craiovean. În prima sa declaraţie de duminică, după închiderea urnelor, senatorul PSD le-a mulţumit membrilor galeriei Universitatea Craiova. "Vreau să mulţumesc galeriei de fotbal Universitatea Craiova care a fost alături de mine", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close