Antena 3 CNN Politică Lia Olguţa Vasilescu: Ludovic, trezeşte-ţi miniştrii la realitate. E cea mai cretină măsură adoptată de un guvern!

Lia Olguţa Vasilescu: Ludovic, trezeşte-ţi miniştrii la realitate. E cea mai cretină măsură adoptată de un guvern!

Primarul ales al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, avertizează că ofensiva guvernului liberal împotriva producătorilor agricoli autohntoni nu a început acum, odată cu închiderea pieţelor.

Lia Olguţa Vasilescu: Ludovic, trezeşte-ţi miniştrii la realitate. E cea mai cretină măsură adoptată de un guvern!
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Noi 2020   •   10:15

Vasilescu reaminteşte că, anul trecut, exact în această perioadă, Guvernul Orban închidea magazinele Casei de Comerţ Unirea, prin blocarea conturilor acesteia, pe motiv că  "vremea Gostaturilor a trecut".

"Acolo îşi vindeau mărfurile DOAR producătorii români. Anul acesta se închid pieţele, prin cea mai cretină hotărâre adoptată până acum de vreun guvern. Se închid pieţele, dar rămân deschise supermarketurile, care oferă fix aceleaşi condiţii. Rezultatul? Mai mulţi oameni se vor înghesui în spaţii mai puţine şi vor fi mai expuşi virusului, iar producătorii români sau firmele mici care aveau tarabe prin pieţe vor da faliment. Marfurile se strică, oameni sunt concediaţi, societăţile comerciale care deţin pieţele, în majoritate ale primăriilor şi, deci, ale statului, vor avea pierderi majore. Nu există om lucid, zdravăn la cap şi nevirusat politic care să fi înţeles logica aceastei hotărâri a CNSU şi a guvernului (...) Guvernul nu o schimbă, fiindcă e campanie şi nu vrea să recunoască faptul că a facut o prostie. Şi preferă să o lase să producă efecte care distrug oameni şi firme. Poliţia, ISU şi Jandarmeria nu ştiu cum să o aplice", a scris primarul ales al Craiovei, pe Facebook.

Ea a arătat că măsurile menite să permită, în anumite condiţii, comercializarea de produse în perimetrul pieţelor sunt, practic, inaplicabile.

"Ok, scoţi  în afara pieţelor, pe străzi, fără mese, comercianţii de fructe şi legume, dar ce te faci cu comerţul de lactate şi carne care se făcea în pieţe? Că mesele din pieţe sunt din beton, au câte o jumătate de tonă fiecare şi nu se mută peste noapte... Vinzi brânza direct pe trotuar? Sau halca de porc? (...) Ludovic, trezeste-ţi miniştrii la realitate! Pun pariu că în ultimii zece ani nu au mai călcat  prin vreo piaţă, altfel nu ar fi putut elabora norme atât de tâmpite!", a concluzionat ea.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close