Antena 3 CNN Politică Lia Olguța Vasilescu: Nu aș accepta vreodată, ca ministru, să tai vreun salariu sau vreo pensie

Lia Olguța Vasilescu: Nu aș accepta vreodată, ca ministru, să tai vreun salariu sau vreo pensie

Lia Olguța Vasilescu: Nu aș accepta vreodată, ca ministru, să tai vreun salariu sau vreo pensie
Sursa foto: Foto: gov.ro
23 Feb 2017   •   21:22

Creșterile salariale prevăzute de Legea salarizării unitare sunt deja bugetate, iar banii există, a declarat, joi, într-un interviu pentru Agerpres, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu.

Aceasta a precizat că, odată cu aplicarea Legii salarizării unitare, salariul minim crește la 1.750 de lei, iar salariile vor fi separate de indemnizații care urmează să fie stabilite în funcție de salariul mediu pe economie.

Pe de altă parte, Lia Olguța Vasilescu afirmă că banii de pe Pilonul II de pensii nu vor fi folosiți pentru a acoperi deficitul la Fondul de Pensii iar legislația pe Pilonul II de pensii nu va fi modificată.

Ministrul Muncii, a subliniat, totodată că, în cazul unei posibile crize economice, nu ar accepta vreodată, în calitate de ministru, să taie vreun salariu sau vreo pensie.

”În niciun caz nu aș accepta vreodată, că ministru, să tai vreun salariu, sau vreo pensie, iar în ceea ce privește majorările de taxe, nu sunt pe ministerul meu, așa că nu mă pronunț, dar este foarte clar că ne vom încadra în acești bani și nu va fi niciun fel de problemă”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close