Antena 3 CNN Politică Liberalii critică dur măsurile PSD | Ce puncte îi nemulţumesc pe cei din PNL

Liberalii critică dur măsurile PSD | Ce puncte îi nemulţumesc pe cei din PNL

Continuă războiul între PNL şi PSD chiar pe programul de guvernare şi pe măsurile care ar trebui să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2023   •   14:38

Una dintre măsurile de care social-democraţii ţin cu dinţii se referă la reducerea taxării pe muncă. În prezent, taxele pe salariu sunt de 47%, iar ţinta este de reducere a acestora taxe cu 10% până în anul 2030.

Totuşi, PNL susţine că nu e momentul să renunţe la aceste taxe şi cu atât mai puţin să introducă un nou impozit pentru marile companii. PSD a anunţat deja că doreşte un impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru marile companii. Argumentul social-democraţilor este acela că în momentul de faţă 1% plătesc toate companiile mici şi mijlocii aşa că e normal să plătească şi companiile mari.

PSD şi PNL nu se înţeleg nici pe schemele de ajutor pentru companii, în special pe ceea ce înseamnă creşterea impozitului pe dividende de la 8% la 10%.

Noul program de guvernare al PSD va intra în vigoare abia peste patru luni, în acelaşi timp cu rotativa guvernamentală între PNL şi PSD.

×
Subiecte în articol: PSD PNL Marcel Ciolacu Nicolae Ciucă
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close