Liberalii au probleme financiare: 10 euro taxa de președinte în PNL

12 Mai 2017   •   10:18
Liberalii au probleme financiare: 10 euro taxa de președinte în PNL Foto: Facebook/Raluca Turcan

Liberalii au probleme financiare atât de mari, încât au ajuns să le ceară celor 5.000 de delegați care vor veni la congresul la care trebuie să își aleagă noul președinte taxă de participare.

PNL are datorii de 6 milioane de euro de pe urma campaniilor electorale. 10 euro, bani pe care trebuie să il plateasca fiecare delegatcare va participa Convenția Națională și la Consiliul Național.

Această decizie nu a fost bătută în cuie, deoarece deși este o sumă mică, ar putea să creeze probleme printre toți delegații, pentru că pe lângă faptul că trebuie să își achite acea cazare
 de două zile, ar trebui să mai dea și acești 10 euro.

În PNL, se discută două variante. Fie aceasta 10 euro pentru fiecare delegat, ceea că ar însemna că 5.000 de delegați ar da 5.000 de euro în total. Pe lângă această variantă există și o alta, aceea ca cei care candidează să achite o parte importantă din banii care ar trebui să meargă pe toate cheltuieli. Și a treia variantă este pe filială, ceea ce înseamnă ca fiecare filială să achite acea suma de care este nevoie.

10 euro taxa de președinte în PNL

 

Cristian Bușoi, președinte PNL București, a spus că partidul încearcă să găsească soluții în acest caz, însă „nu se pune problema” să ceară taxă de participare delegaților.

„Au fost niște discuții de pregătire în care s-au pus pe masă câteva soluții pentru acoperirea costului congresului, în condițiile în care bugetul PNL este gravat de câteva datorii din trecut. Ideea de contribuție din partea participanților a fost ideea care s-a respins din start pentru că nu se pune problema de a lega participarea la Congres de acoperirea vreunei taxe. Rămâne să vedem dacă va fi nevoie de contribuția filialelor sau dacă ne descurcăm din bugetul PNL”, a declarat Cristian Bușoi, președinte PNL București.

Cristian Bușoi, despre taxa de 10 euro

 

 

 

Parteneri
x close