Antena 3 CNN Politică Liberalii decid dacă susţin sau nu validarea guvernului propus de Emil Boc

Liberalii decid dacă susţin sau nu validarea guvernului propus de Emil Boc

Liberalii decid dacă susţin sau nu validarea guvernului propus de Emil Boc
Sursa foto: Crin Antonescu
21 Dec 2009   •   10:47

Liderii PNL decid la această oră dacă votează sau nu învestirea Guvernului Boc, în condiţiile în care formaţiunea politcă şi-a nunţata deja intrarea în Opoziţie. Liberalii vor analiza situaţia politică, componenţa Guvernului propus de premierul desemnat Emil Boc şi programul de guvernare. Cum una dintre condiţiile puse de liderul PNL, Crin Antonescu privea numirea pentru portofoliile ministeriale a unor persoane necompromise politic, este de aşteptat ca liberalii să decidă să nu voteze Guvernul propus de Boc.
Premierul Emil Boc a anunţat, duminică, lista Guvernului PDL-UDMR-independenţi, care a fost depusă la Parlament. Luni, Birourile Permanente reunite ale celor două Camere vor stabili calendarul audierilor pentru validarea noului Cabinet, fiind de aşteptat ca această procedură să se deruleze pe parcursul zilei de marţi, iar învestirea în plenul reunit al Parlamentului să aibă loc miercrui.
În prezent, majoritatea PDL-UDMR-minorităţi-independenţi dispune de voturile a 238 de parlamentari, în urma recentelor demisii ale unor senatori şi deputaţi PSD şi PNL. Potrivit Constituţiei, Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, astfel că, pentru asigurarea acestei majorităţi, sunt necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL validare Crin Antonescu Emil Boc ministri
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close