Antena 3 CNN Politică Liberalii nu mai recunosc legitimitatea premierului Victor Ponta

Liberalii nu mai recunosc legitimitatea premierului Victor Ponta

Liberalii nu mai recunosc legitimitatea premierului Victor Ponta
07 Iun 2015   •   15:04

Liberalii nu mai recunosc legitimitatea premierului Victor Ponta, context în care vor boicota acțiuni care îl implică, cu excepția moțiunii de cenzură și a dezbaterii solicitării DNA în cazul său.

"PNL nu mai recunoaște legitimitatea lui Victor Ponta ca prim ministru, cu excepția moțiunii de cenzură și discutarea în Cameră privind avizul la cererea DNA vom refuza să participăm la orice act politic care îl vizează pe Victor Ponta", a spus Gorghiu, într-o conferință de presă.

Ea a arătat că luni și marți se va discuta despre boicotarea oricăror situații la care participă Victor Ponta.

"Mă întreb dacă va avea obrăznicia să se prezinte la Cotroceni sau marți la CSAT", a spus Gorghiu.

Ea îi sugerează lui Ponta să nu participe luni la consultările președintelui Iohannis cu liderii partidelor și formațiunilor parlamentare.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor, în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

Comisia juridică a Camerei Deputaților se va reuni luni pentru a discuta despre scrisoarea procurorului general referitoare la formularea cererii de începere a urmăririi penale față de premierul Victor Ponta.

Copreședintele PNL Vasile Blaga i-a cerut duminică demisia imediată premierului Victor Ponta, anunțând că, în ziua dezbaterii moțiunii de cenzură, liberalii vor organiza un lanț uman în jurul Palatului Parlamentului.

"PNL cere demisia imediată a lui Victor Ponta. Democrația se află într-unul din cele mai dificile momente", a afirmat Blaga, într-o conferință extraordinară de presă susținută la sediul PNL.

El a susținut că Victor Ponta a lansat duminică "atacuri fără precedent la adresa justiției".

"Nimeni după 1989 nu și-a permis să facă în asemenea hal asemenea declarații. Ponta pune egalitate între cazul Rarinca și cazul lui, între cazul lui și al președintelui Klaus Iohannis, se face că uită că în cazul președintelui a fost un proces civil pe care îl câștigase într-o primă etapă și pe care l-a câștigat până la capăt. Ponta este acuzat și nu Klaus Iohannis de evaziune fiscală, de corupție, de spălare de bani. Victor Ponta trebuie să-și dea demisia pentru că România este mult mai importantă decât persoana domniei sale", a spus Blaga.

Liderul PNL a susținut că în cazul în care Ponta este "blindat cu documente atunci nu mai are de ce să-i fie frică", adăugând că nu înțelege solidarizarea liderilor PSD și ai arcului guvernamental cu acesta deoarece "acesta și-a bătut joc de români".

"Noi, așa cum am decis alaltăieri, în ziua în care vom dezbate moțiunea de cenzură vom face un lanț uman în jurul Parlamentului și vom chema bucureștenii să ni se alăture", a spus Blaga, precizând că vor fi organizate și alte acțiuni în alte orașe.

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, după ședința liderilor coaliției de guvernare, că va contesta ordonanța procurorului în cazul său.

El a subliniat că este acuzat pentru presupuse fapte petrecute în 2007-2008 pentru care s-a deschis un dosar în 2012 în urma acuzațiilor Monicăi Macovei.

Ponta a adăugat că dorește să-și dovedească nevinovăția, susținând că acuzarea sa, din punct de vedere politic, care ca scop schimbarea guvernului actual și a majorității actuale.

"Conform tuturor definițiilor, schimbarea unui guvern se face prin alegeri sau prin vot în parlament. Orice altă metodă înseamnă lovitură de stat și nu îmi doresc să trăim într-o țară în care guvernele se schimba altfel decât prin procedurile constituționale", a spus premierul.



×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close