Antena 3 CNN Politică Liberalii pot obţine vicepreşedinţiile camerelor şi şefia unor comisii

Liberalii pot obţine vicepreşedinţiile camerelor şi şefia unor comisii

Liberalii pot obţine vicepreşedinţiile camerelor şi şefia unor comisii
17 Dec 2008   •   02:39

Pe lângă negocierile de împărţire a posturilor din guvern şi din amdinistraţie, în acelaşi timp se împart şi responsabilităţile la nivel de camere ale parlamentului. Astfel că liberalii se pare ca au obţinut în urma algoritmului o funcţie de vicepreşedinte la Senat, ce va reveni lui Crin Antonescu, una de secretar pentru Cornel Popa şi alta de chestor, pentru care este propus Dan Radu Ruşanu, dar şi şefia comisiilor pentru apărare, abuzuri şi cea economică, scrie Mediafax.
Liderul grupului senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a declarat că "nu au fost stabiliţi încă senatorii liberali care vor asigura preşedinţia acestor comisii". Cu toate acestea, surse din cadrul partidului apreciau că şefia Comisiei de apărare va fi preluată, cel mai probabil, de Teodor Meleşcanu, iar Comisia Economică, de Varujan Vosganian.
Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a câştigat poziţia de lider al grupului deputaţilor liberali în faţa contracandidatului său, Ludovic Orban. Fostul preşedinte al Camerei a fost nominalizat pentru încă un mandat în fruntea camerei inferioare, dar are şanse reale doar la vicepreşedinţie.
Senatorii şi-au păstrat liderul de grup, în persoana lui Puiu Haşotti, în timp ce Crin Antonescu este nominalizarea pentru şefia acestei camere, dar cu şanse reale de fapt pentru vicepreşedinţia Senatului.
Grupul PD-L din Camera Deputaţilor şi-a desemnat o conducere interimară care va funcţiona până la finalizarea negocierilor posturilor în comisii, iar lider este desemnat Ioan Oltean. Acest grup nu a nominalizat încă nici o persoană pentru funcţia de preşedinte.
Senatorii UDMR vor fi conduşi de preşedintele formaţiunii, Marko Bela, în timp ce deputaţii se vor afla sub supravegherea lui Marton Arpad, care a fost lider de grup şi în legislatura trecută.
Deputaţii PSD şi-au ales conducerea pentru această legislatură- Viorel Hrebenciuc îşi va păstra locul de lider al grupului parlamentar, iar Adrian Năstase este propus pentru unul din posturile de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, alături de Daniela Popa.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close